UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA BOMBAŠKI NAPAD NA FUDBALERE U DORTMUNDU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2017, 08:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA BOMBAŠKI NAPAD NA FUDBALERE U DORTMUNDU!

Prvotimac Borusije završio je u bolnici

Nemačko tužilaštvo saopštilo je da je uhapšen osumnjičeni za bombaški napad u Dortmundu, navodeći da je u pitanju Rus s nemačkim državljanstvom.

Tužilaštvo je u saopštenju navelo da je uhapšen 28-godišnji Sergej W.Sumnja se da je on to učinio iz finansijskih razloga, preneo je AP.

Nemački mediji navode da je osumnjičeni na dan napada navodno bio u istom hotelu u kom su odseli i fudbaleri i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je njegova soba gledala na ulicu u kojoj su odjeknule eksplozije.

On je uhapšen u blizini Tibingena, grada na jugozapadu Nemačke, a krajem prošle nedelje je protiv njega pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva.Mediji pišu i da je napad izveo iz pohlepe. "Bild" navodi da je želeo da obori cenu akcija Dortmunda kako bi profitirao, prenosi Dojče vele.

Pre deset dana, u blizini autobusa fudbalskog tima Borusija Dortmund, u kojima je jedan od igrača povređen odjeknule su tri eksplozije.

Nezapamćen incident dogodio se pred početak četvrtfinalne utakmice Lige šampiona, između Borusije iz Dortmunda i Monaka. Eksplozija se začula na manje od dva časa pre starta utakmice, blizu autobusa koji je vozio Milionere na Vestfalen.

#NEWS #Ruptly Germany: Police continue investigation into Dortmund bus blasts: OPENN | EUROPESE OMROEP |… https://t.co/7BoN1r57FL

— OPENN HQ NEWS ®™ (@openn_eu) April 12, 2017

Zahvaljujući neprobojnom staklu na klupskom autobusu fudbalera Borusije pored kojeg su dok se kretao, eksplodirale tri bombe, izbegnuta je veća tragedija.

Autobus je oštećen na dva mesta, ali je uprkos eksplozijama polomljeno samo jedno staklo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.