UFC šou u Australiji – Vitaker protiv Adesanje

Izvor: B92, 03.Okt.2019, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UFC šou u Australiji – Vitaker protiv Adesanje

UFC 24 koji se održava u Australiji na Marvel stadionu doneće nam borbu za titulu šampiona srednje kategorije između Roberta Vitakera i Izraela Adesanje.

Posle dugog oporavka od povrede Robert Vitaker se vraća u oktagon, a njegov protivnik je prelazni šampion, još uvek neporaženi, Izrael Adesanja.

To će biti duel dva fantastična borca i nesumnjivo privlači veliki broj gledalaca, kako onih koji će uživo gledati na Marvel stadionu, tako i one koji će to pratiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putem malih ekrana širom sveta.

Vitaker je, verovali ili ne, jedini borac rođen na Novom Zelandu koji je postao UFC šampion, a njegova poslednja borba bila je 9. juna 2018. godine.

Otkako se "preselio" u srednju kategoriju 2014. godine, Robert Vitaker ima 8 pobeda i 0 poraza i to je najduži niz bez poraza u ovoj kategoriji, a sve ukupno ima niz od 9 uzastopnih pobeda i ispred sebe ima jedino Habiba Nurmagomedova sa 12, koliko ima i Toni Ferguson, dok Kamaru Usman ima 10.

Adesanja je tek 11. borac u istoriji UFC koji je postao prelazni šampion, a da prethodno nije imao poraz. Njegov MMA rekord od 17-0 je treći najduži iza Habiba Nurmagomedova koji je vezao 28 i Vejlija Žanga sa 20.

Samo Robert Vitaker, u srednjoj kategoriji, ima duži niz nepobedivosti (8) od Adesanje (9), a Izraelovih 4 nokdauna koje je "poklonio" Gastelumu najviše je u borbi za šampionski pojas.

U noći između subote i nedelje, snage će odmeriti Vitaker i Adesanja i ta borba može vrlo lako da postane i borba godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.