Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 20:03

UFC debi za pamćenje: Podsetite se šta je Šamil uradio kad je stupio na GLAVNU SCENU (VIDEO)

Pokazao je sve slabosti rivala.

Šamil Gazijev (12-0-0) borac je kog smo upoznali još pre dolaska u UFC. Bahreinski teškaš dagestanskih korena nastupio je na Brave CF 69 događaju koji se pre nešto više od godinu dana održao u Beogradu.

Ne pamtimo Gazijeva po dobrom, jer je na toj priredbi nokautirao Darka Stošića u prvoj rundi borbe. Bio je to vrlo uzbudljiv meč, ali nažalost Stošić je izvukao deblji kraj u toj borbi.

Gazijev je nakon pobede >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nad Stošićem dobio priliku da nastupi na "Contender Seriesu" Dejne Vajta. Neporaženi Amerikanac Greg Velasko bio je  Šamilova prepreka ka ulasku u UFC, ali Šamil je prepreku "pregazio".

U prvoj rundi je slavio Gazijev i Vajt nije morao puno da razmišlja. Bilo je jasno kako Gazijev zaslužuje mesto u UFC-u, a to nam je dokazao i u UFC debiju koji je odradio krajem prošle godine na UFC 296 događaju.

Martin Budaj bio je borac kojeg su UFC-ovi "mečmejkeri" odabrali da pokuša da zaustavi Gazijeva. Budaj je uoči tog meča imao četiri UFC nastupa i slavio je u sve četiri borbe. Međutim, bile su to pobede nad borcima koji pripadaju donjem razredu UFC-ove teške kategorije, a Šamil Gazijev razotkrio je sve slabosti Budaja.

Vrlo dominantnu prvu rundu imao je Gazijev i bio je na pragu pobede već u prvoj deonici borbe. Rezultat 10-8 bio je na kraju prve runde na sve tri sudijske kartice. Postojala je sumnja da bi Gazijev mogao da se istroši i da će Budaj preuzeti inicijativu u drugoj rundi, ali to se nije dogodilo.

Ništa Šamil nije hteo da prepusti slučaju. Nastavio je s pritiskom, imao je Budaja leđima naslonjenog na ogradu kaveza i neprestano je nizao udarce koji su odsedali na glavi i telu slovačkog teškaša. Nakon 56 sekundi druge runde, sudija Mark Smit odlučio je da prekine meč, jer Martin Budaj nije se aktivno branio i nepotrebno je primao štetu. Nije Gazijev klasično nokautirao Budaja, ali apsolutnom dominacijom i tehničkim nokautom došao je do pobede u debiju.

Gazijeva sada čeka okršaj s puno opasnijim i iskusnijim Žerzinjom Rozenstruikom, a u susret tom meču prisetite se kako je Gazijev izdominirao protiv Martina Budaja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.