Izvor: MozzartSport.com, 11.Jul.2020, 09:33

UFC 251: Pustinjska oluja u oktagonu

U Abu Dabiju na "borilačkom ostrvu"u noći između subote i nedelje očekuje nas serija vrhunskih MMA predstava

Sezona u najjačoji najprestižnijoj MMA (mešovite borilačke veštine) organizaciji se nastvalja i to na Bliskom istoku. UFC je prva krenula sa pokušajima, još pre dva meseca pokretanja priče posle teškog karantinta, zašta su dobili pomoć i od samog vrha SAD, i uspeli su.

Međutim, nakon nekoliko borilačkih večeri na Floridi, odlučeno je da se pređe >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Abu Dabi. A tamo u famoznoj Jas marini, kojom dominira staza za Formulu 1 počev od danas naredne dve nedelje biće epicentar borilačkog sporta.

Svi objekti na Fight Islandu (Borilačko ostrvo) su spremni i u funkciji, prostor je sanitizovan i posebno pripremljen ne bi li se izbegla mogućnost širenja zaraze, a tu se ovih dana "mota" oko 2.500 ljudi - borci i njihove pratnje, sudije, zvaničnici, promoterke, radnici... A sve je naravno podržala prebogata država domaćica.

Pripremljena su i dva oktagona, jedan u hali, a drugi na plaži što će biti posebno atraktivno ako vremenski uslovi dozvole pošto je tamo leti praktično nemoguće izdržati na suncu više od pet minuta, tako da će se tu najverovatnije boriti noću.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Već ove noći Fight Island dočekuje UFC 251 borilačko veče sa čak tri borbe za titulu. U velteru će Horhe Masvidal, kao zamena zaraženom izazivaču iz Brazila Žilbertu Bernsu pokušati da preotme tron od Nigerijca Kamaru Usmana, momak poreklom sa ovih prostora Australijanac Aleksander Volkanovski braniti titulu u pero kategoriji protiv opakog Maksa Holoveja, dok će legendarni Brazilac Žoze Aldo pokušati da se preko Rusa Petra Jana domogne vladarskog skiptara u bantam kategoriji koja trenutno nema lidera.

Naravno, apsolutno najveću pažnju zaslužuje treća odbrana velter pojasa opasnog Kamaru Usmana. Borac rođen u Nigeriji, ali odrastao u Teksasu jedan je od najboljih fajtera trenutno u ovom takmičenju, ne samo u velter kategoriji. Do sada je samo jednom poražen u MMA, i to davne 2013. kada je bio početnik, i od tada je vezao sve same trijumfe. Samo u UFC-u ih ima 11 i sprema se za 12.

UFC 251 - PAROVI I KVOTE

Ali, neće mu biti lako pošto će se ukrstiti sa izuzetnim asom, udaračem kakav se retko viđa van boksa. Masvidal je klasičan produkt uličnih tuča koji je sreću našao u borilačkom sportu. On je pre svega bokser, možda i najbolji u UFC-u, ali praktično nema "rupe, posebno kada atakuje pošto to može da uradi iz svih oružja. Čini se da udarač sa Floride nije uspeo da dostigne svoj maksimum sve do sada, a već mu je 35 godina. Iako slovi za vrhunskog borca nije se još okitio šampionskim pojasom, osim ako se ne računa simbolični BMF (Bad motherfucker) koji mu je pripao prošle godine na UFC-u 244 kada je pocepao legendarnog Nejta Dijaza toliko da je sudija prekinuo borbu. U 2019. je zabeležio i najbrži nokaut u istoriji ovog takmičenja, pošto je samo nakon pet sekundi poslao na spavanje Bena Askrena letećim kolenom.

Sa druge strane, Usman je majstor partera gde će i tražiti priliku protiv definitivno boljeg udarača. Koji stil prevlada, tu i ide pobeda. Te je favorita veoma teško izdvojiti, ali teška srca to je definitivno Usman.

Posle UFC-a 251 plan je da se na istom mestu održe još tri borilačke večeri, istina ne sa ovako dobrom postavom, i to 16, 19. i 26. ovog meseca. Naravno, MOZZART će ih sve ispratiti kvotama i igrama.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.