Izvor: MozzartSport.com, 05.Maj.2021, 21:41

UEFA ubedila sedam odmetnika i preti: Ko ne izađe iz Superlige leti iz Lige šampiona na dve godine

Englezi se predali, Inter se premišlja, Real, Barsa, Juve i Milan čuvaju vatru

Rekao je Aleksandar Čeferin da će UEFA preduzeti žestoke sankcije protiv klubova koji su pokušali da se odmetnu i formiraju evropsku Superligu, a izgleda da je na dobrom putu. Kako javlja uticajni I-Es-Pi-En, u Nionu planiraju da sve neposlušnike kazne dvogodišnjom zabranom učešća u Ligi šampiona i(li) >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ligi Evrope!

Više različitih izvora „šapnulo“ je američkom mediju da bi „prljavih 12“ morali da se dovoljno distanciraju od projekta kako bi izbegli izbacivanje iz UEFA klupskih takmičenja. U suprotnom milosti biti neće. Bez obzira kako se ko zvao. Toliko je Čeferin odlučan i(li) razočaran postupcima onih koji su pokušali da naprave „zatvorenu“ ligu, samo za bogate.

ESPN dodaje da je UEFA minulih desetak dana obavila razgovore sa predstavnicima svih 12 klubova s namerom da od njih dobije formalnu potvrdu da neće nastaviti u budućnosti da se bavi projektom Superlige. Do srede se dogovorila sa sedam. Privolela je Arsenal, Čelsi, Mančester Siti, Mančester junajted, Totenhem i Liverpul, kao i Atletiko Madrid. Navodno je i Inter bio blizu da kaže „da“, mada sa novim prvakom Italije sporazuma (još) nema.

Real Madrid, Barselona, Juventus i Milan i dalje tvrdoglavo drže pozicije, ali prema pisanju ESPN-a rizikuju da ih UEFA pozove na kršenje člana 51. njenog Statuta po kome „nema udruživanja klubova ili saveza bez dozvole UEFA“. I to je, smatraju čelnici Evorpske kuće fudbala, dovoljno da se posegne za sankcijma po kome bi oni koju su se udružili – a nisu izašli iz Superlige – mogli da „lete“ iz Lige šampiona ili Lige Evrope, zavisno gde bi se takmičili na osnovu plasmana u nacionalnim ligama.

S druge strane, po dva španska i italijanska giganta smatraju da nisu prekršila propise, jer su od UEFA i FIFA zahtevali „priznanje“, a ne „cepanje“ i da su sa te strane – čisti.

Suštinski, ako devet od 12 „odmetnika“ objavi da se povuklo sa projekta Superlige ona bi zvanično prestala da postoji. Real, Barselona, Juventus i Milan trenutno deluju kao čuvari vatre, dok UEFA svakog od njih nastavlja da pritiska. Potrebna su joj još dva priznanja da bi razbila celu ideju.

Ni odmetnicima , ni UEFA nije u interesu da se proces vuče po sudovima.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ESPN: Superligaši dve godine bez Lige šampiona?

Izvor: N1 televizija, 05.Maj.2021

Kako prenosi sajt "ESPN" UEFA navodno namerava da timove koji su ostali verni projektu Superlige suspenduje na dve godine kada je takmičenje u Ligi šampiona u pitanju.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.