Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 14:15

UEFA suspendovala Marka Arnautovića

Razlog su navodne uvrede na nacionalnoj osnovi Ezdžanu Alioskom

UEFA je  suspendovala austrijskog reprezentativca srpskog porekla Marka Arnautovića zbog navodnog vređanja na nacionalnoj osnovi Ezdžana Alioskog, Makedonca albanskog porekla.

Evropska kuća fudbala nije zvanično objavila tu odluku, ali se na stranici posvećenoj evropskom šampionatu sjajni napadač vodi kao suspendovani fudbaler.

Arnautović se posle postizanja 3. gola okrenuo prema >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odbrambenim igračima Severne Makedonije, Ezdžanu Alioskom i Egzonu Bejtulaiu i jednom od njih uputio sočne psovke na srpskom jeziku. Istina, ne vidi se da li u njegovim rečima ima elemanata rasizma

Fudbalski savez Severne Makedonije tražio je od UEFA da oštro kazni Arnautovića.

Prema disciplinskom pravilniku UEFA, igrač može da dobije kaznu od najmanje 10 utakmica za uvrede na rasnoj i etničkoj osnovi.

Arnautović se juče izvinio i rekao da nije rasista, već da su neke reči izgovorene usled emotivnog naboja.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.