Izvor: MozzartSport.com, 23.Apr.2021, 21:26

UEFA pobedila, ali želi da zada i konačan udarac: Recite da ste protiv Superlige

Aleksander Čeferin preti klubovima koji nisu odustali od projekta Superlige

Manje od 48 sati trajao je plan 12 vlasnika evropskih klubova o njihovoj Superligi, međutim, neki i dalje ne žele da odustanu od tog projekta.

Real Madrid, Barselona, Juventus i Milan nisu se zvanično oglasili da odstupaju od ideje novog takmičenja, a predsednik Uefa, Aleksander Čeferin, još jednom ih je upozorio da će morati to da učine, inače će biti kažnjeni. I to, poprilično.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
U telefonskoj izjavi za AP, Slovenac je rekao da očekuje od svih klubova koji su se pominjali kao osnivači Superlige da javno priznaju da više nisu za to takmičenje.

"Kristalno je jasno da će klubovi morati da se izjasne da li su članovi Superlige ili Evrope. Ako kažu da su za Superligu, jasno je da neće moći da igraju Ligu šampiona. A ako su spremni da to urade, onda neka igraju u svom takmičenju", jasan je Čeferin.

Zasad su se pokajali svih šest engleskih klubova - Liverpul, Mančester junajted, Mančester Siti, Arsenal, Totenhem i Čelsi - a za njima Atletiko Madrid i Inter.

U stilu strogog profesora, Čeferin je najavio da će svi snositi određene posledice, ali ima i ona izreka "ko prizna - pola mu se prašta".

"Još čekamo pravnu ekspertizu i tada ćemo saopštiti detalje, ali svi se suočavaju sa posledicama svojih odluka i to znaju. Za mene je, ipak, različita situacija za one koji su priznali svoju grešku i rekli da će napustiti projekat. Drugi, izgleda, ne žele da poveruju da je taj projekat mrtav".

Odmetnici u pokušaju mogli bi da budu kažnjeni i na nacionalnim nivoima, ne samo kada je reč o međunarodnim takmičenjima.

"Na današnjem sastanku Izvršnog odbora dogovorili smo se da se povežemo sa nacionalnim savezima i ligama. To ćemo uraditi sledeće nedelje i videćemo šta konkretno mogu da učine lige, šta savezi, a šta Uefa", najavio je Čeferin.

Nema sumnje da je evropska Kuća fudbala pobedila u ovom dvodnevnom ratu sa vlasnicima najbogatijih evropskih klubova koji su žele da se osamostale kako bi zarađivali još više novca, ali čini se da Uefi nije dovoljno samo to što će najatraktivniji klubovi ostati u Ligi šampiona. Čeferin želi da dobije i javno pokajanje Pereza, Anjelija i drugih. U suprotnom, drastične kazne biće poruka svima koji pomisle na nešto slično.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.