Izvor: MozzartSport.com, 31.Jul.2021, 10:20

UEFA delegirala sudije za utakmicu Zvezde i Šerifa: Čovek od poverenja u Evropi, ali i na Bliskom istoku

Rumun sa bogatom biografijom na centru u Beogradu u utorak

Crvena zvezda će u utorak od 21 čas dočekati moldavski Šerif u prvom susretu 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a UEFA je za susret na stadionu Rajko Mitić delegirala rumunske arbitre na čelu sa Ovidijuom Haceganom.

Hacegan spada u sam krem evropskih arbitara što svedoči o značaju koji Evropska fudbalska unija daje duelu u Beogradu. Rumunski sudija je od 2011. godine u prvoj kategoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << internacionalaca, a nedavno je delio pravdu na utakmicama Evropskog prvenstva između Poljske i Slovačke, odnosno Italije i Velsa.

Arbitar sa bogatim međunarodnim iskustvom prethodne sezone našao se na centru na čak osam susreta u UEFA takmičenjima, poslednji put 6. aprila kada je Mančester Siti dočekao Borusiju Dortmund. Hacegan je bio deo sudijskog tima i na susretu Bašakšehira i Pari Sen Žermena na kojem se dogodio rasistički skandal, ali nije bio direktno umešan u situaciju sa Dembom Ba, igračem istanbulskog tima.

Prema statističkim parametrima sudija koji će u utoraku izaći na stadion u Ljutice Bogdana sa pištaljkom, ne spada među stroge arbitre, međutim poslednji dueli potvrđuju da se ne libi da primeni sankcije, što su osetili Poljaci i Velšani s obzirom na to da su pomenute utakmice u okviru Eura završili sa po deset igrača.

Kuriozitet je da je Hacegan deljenjem pravde zaradio poverenje i ljudi na Kipru, u Kataru i Saudijskoj Arabiji gde je takođe bio angažovan.

Arbitar rođen 1980. godine kroz dosadašnju karijeru je privlačio pažnju u brojnim situacijama, te se dugo polemisalo o jedanaestercu koji je dosudio za Švajcarsku u plej-ofu za svetsko prvenstvo 2018. godine protiv Republike Irske, a pamti se njegova odluka da novembarski susret 2018. godine između Nemačke i Holandije u okviru lige nacija odsudi do kraja iako je na poluvremenu saznao da mu je preminula majka i imao je pravo da prepusti pištaljku četvrtom sudiji.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.