UEFA: Pobede Rendžersa i Makabija

Izvor: B92, 20.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA: Pobede Rendžersa i Makabija



Utakmicama prvog kola takmičenja po grupama u četvrtak je nastavljen Kup UEFA. U grupi 'A', u kojoj je i jedini predstavnik Srbije, beogradski Partizan igrali su Makabi Haifa – Okser i Livorno – Glazgov Rendžers.

'Crno-beli' su u prvom kolu slobodni, a prvo iznenađenje priredili su fudbaleri izraelskog predstavnika pobedivši favorizovani tim Oksera sa 3:1. Makabi je do prvog vođstva došao u 9. minutu kada je Kongoanac Masudi iz blizine savladao Kola. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U 29. minutu Rumun Nikolae je efektnim udarcem izjednačio, a u nastavku je znatno bolji bio Makabi.

Brazilac Bokoli doneo je novu prednost u 56. minutu, Kolauti dva minuta kasnije postigao gol za 3:1, a poraz Oksera bio je 'viđen' kada je u 65. minutu isključen Švajcarac Grihting.

Škotski klub pobedio je u Italiji sa 3:2. Rendžers je u Livornu poveo u 27. minutu, strelac je bio Adam, udarcem iz voleja na dodavanje Bojda. Tri minuta kasnije Kufur je u šesnaestercu oborio Nova, a Bojd pogodio sa jedanaest metara.

Španski sudija Rodriges dosudio je jedanaesterac i za Livorno, Bojd je faulirao Viđanija, a Lukareli bio precizan. Igrao se 34. minut. Minut kasnije Novo je postigao gol, treći za Rendžers u devet minuta.

U sudijskoj nadoknadi vremena Lukareli je postigao još jedan gol.

U drugom kolu, 2. novembra, igraju Partizan – Livorno i Rendžers – Makabi Haifa, a slobodna je ekipa Oksera.

U grupi B, zahvaljujući odličnoj partiji Bugarina Berbatova, Totenhem je u Istambulu savladao Bešiktaš sa 2:0. Briž i Bajer Leverkuzen podelili su bodove 1:1. Gosti su poveli u 35. minutu golom Šnajdera, a izjednačio je Klemon u drugom minutu drugog poluvremena.

U C grupi AZ Alkmar bio je ubedljiv protiv Brage. Holanđani su slavili kod kuće sa 3:0, a golove su postigli Arveladze, Kovermans i Šars. Liberec i Sevilja odigrali su meč bez golova.

U D grupi Parma je u Danskoj pobedila Odense sa 2:1. Domaćin je poveo golom Hansena. Izjednačio je Desena, a tri boda Italijanima donosi Budan. Osasuna i Herenvan remizirali su 0:0.

Blekburn je slavio u Poljskoj sa 2:1. Visla je povela golom Kantora. Izjednačio je Sevidž, a ceo plen Englezima dva minuta pre kraja meča donosi Bentli. Bazel i Fejnord su podelili bodove 1:1.

Varegem je deklasirao Austriju u Beču 4:1, a igrač meča bio je Matis koji je zabeležio het-trik. U istoj grupi Espanjol je slavio u Pragu protiv Sparte sa 2:0.

Panatinaikos je rutinski savladao Hapoel Tel Aviv sa 2:0, dok su u istoj grupi u Bukureštu Rapid i Pari Sen Žermen igrali bez golova.

U grupi H Njukasl je savladao Fenerbahče golom Sibierskog, dok je Palermo u Frankfurtu savladao Ajntraht sa 2:1.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.