UEFA PRESUDILA, PORAZ ZA ZELENIM STOLOM: Zbog korone 3:0 za protvnika i ispadanje u niži rang (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2020, 10:26

UEFA PRESUDILA, PORAZ ZA ZELENIM STOLOM: Zbog korone 3:0 za protvnika i ispadanje u niži rang (FOTO)

Imaju pravo žalbe Sudu u Lozani.

Evropska fudbalska unija (UEFA) registrovao je službenim rezutlatom 3:0 u korist Švajcarske utakmicu Sajdžija i Ukrajinaca u poslednjem kolu Grupe 4 Lige nacija A, a ovakva odluka dovela je do toga da Ukrajinci ispadnu u niži rang zbog lošijeg međusobnog skora iako su imali isti broj bodova kao i Švajcarska.

Meč Švajcarske i Ukrajine je trebalo da bude odigran 17. novembra, ali su vlasti Švajcarske odlučile da sve igrače gostiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << smeste u izolaciju zbog velikog broja zaraženih korona virusom.

UEFA appeals committee counts Ukraine's technical defeat for match against Switzerlandhttps://t.co/llCihCr9rh pic.twitter.com/Ziau2SbZaq

— UNIAN (English) (@unian_en) November 25, 2020

Fudbalski savez Ukrajine je još ranije saopštio da su svi igrači testirani po povratku u Kijev i da su bili negativni na koroan virus, a odluka UEFA je usledila pošto je prethodno i Rumuniji dodeljena pobeda protiv Norveške službenim rezultatom pošto norveške zdravstvene vlasti nisu dozvolile reprezentaciji da napusti karanatin i otputuje u Bukurešt. Ukrajinci imaju pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Helen Steling Holt, devojka Rajana Gigsa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.