UEFA NEMA MILOSTI: Osasuna izbačena iz Evrope

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 20:01

UEFA NEMA MILOSTI: Osasuna izbačena iz Evrope

Klub iz Pamplone muljao pre 10 godina...

Krovna evropska fudbalska fedenracija nema milosti. Čelni ljudi UEFA su odlučili da izbace Osasunu iz Lige konferencija za iduću sezonu, gde je klub iz Španije trebalo da krene od plej-of runde u kvalifikacijama.

Klub iz Pamplone nije imao izbora, pa je samo potvrdio vest na svom zvaničnom sajtu i objasnio svojim navijačima da je kazna vezana za umešanost u nameštanje utakmica iz sezone 2013/2014, odnosno, za dešavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od pre  ravno10 godina.

🚨 COMUNICADO OFICIAL DE C.A OSASUNA ANTE LA POSIBLE SANCIÓN DE LA UEFA

"El club no comparte el criterio de la UEFA, recurrirá ante el Comité de Apelación y anuncia que luchará legalmente, hasta las últimas consecuencias, por defender sus derechos."

SIGUE ⬇️⬇️⬇️ pic.twitter.com/cpgsOfjVGj

— nanu ● (@nanusports00) June 23, 2023

Iz kluba takođe smatraju da je kazna neopravdana i prestroga, a najavili su i tužbu na ovu odluku.

Ako UEFA odbije žalbu, što se i smatra već gotovim, umesto Osasune će mesto u Ligi konferencija dobiti Atletik Bilbao koji je sezonu završio na osmoj poziciji u šampionatu, odmah iza Osaune.

Ukoliko ta žalba bude odbijena, a gotovo je sigurno da hoće, tvrde španski mediji, tu državu će u plej-ofu Lige konferencija predstavljati Atletik Bilbao, koji je bio osmi u prethodnom šampionatu, mesto ispod Osasune.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UEFA IZBACILA ŠPANSKI KLUB IZ EVROPE: Nameštali su utakmice pre 10 godina i sada su kažnjeni!

Izvor: HotSport.rs, 23.Jun.2023

Pravda je zadovoljena. Krovna evropska fudbalska federacija (UEFA) donela je odluku da Osasuna bude izbačena iz Lige konferencija za narednu sezonu, što je rezultat njihove umešanosti u nameštanje utakmica tokom sezone 2013/2014. Klub iz Španije je trebao da krene od plej-of runde u kvalifikacijama,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.