Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2020, 19:35

UEFA: Domaćini revanša LŠ će igrati na svojim stadionima

Isto važi i za Ligu Evrope

Pošto se fudbalska prvenstva igraju širom Evrope, malo gde su već završena, UEFA je rešila da promeni prvobitnu odluku da će se sve utakmice do kraja međunarodnih kupova igrati na neutralnom terenu.

Štaviše, na današnjoj sednici UEFA doneta je odluka da se preostale utakmice osmine finala Lige šampiona i osmine finala Lige Evrope igraju onako kako je bilo predviđeno u martu: da timovi koji su domaćini u revanšima, igraju na svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << stadionima.

To znači da će Mančester siti kod kuće dočekati Real Madrid, da će Bajern na Alijanc areni ugostiti Čelsi, da će Juventus i Lion odmeriti snage u Torinu i da će Barselona – Napoli igrati na Nou Kampu. Naravno, svi će susreti biti bez publike na tribinama.

Kada se završe ti mečevi, naredna faza, četvrtfinale, igraće se po turnirskom principu u Lisabonu. A, žrebanje za parove naredne runde takmičenja biće održano sutra u Nionu.

Isti princip važi i za utakmice Lige Evrope, osim kod dva para. Naime, u duelima Inter – Hetafe i Sevilja – Roma nisu odigrani ni prvi mečevi, pa će se zbog toga kod ovih parova igrati samo jedna utakmica, na neutralnom terenu u Nemačkoj. A, tamo će se održati i završni turnir Lige Evrope.

Na današnjoj sednici UEFA odlučeno je da se VAR tehnologija koristi naredne sezone i za mečeve grupne faze Lige Evrope.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.