UEFA: Bufon, Ronaldo i Mesi u užem izboru za najboljeg igrača

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2017, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA: Bufon, Ronaldo i Mesi u užem izboru za najboljeg igrača

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi iz Barselone i golman Juventusa Ðanluiđi Bufon nalaze se u najužem izboru evropske kuće fudbala (UEFA) za najboljeg igrača u sezoni 2016/2017.

Skraćena lista napravljena je glasovima 80 trenera klubova koji su igrali u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope, kao i 55 novinara iz svake zemlje članica UEFA.

DYK? The men's #UEFAPOTY award is voted on by #UCL & #UEL coaches, plus 55 journalists from across Europe >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << ?️ https://t.co/45I1xMHFuR

Četvrti u izboru bio je vezista Reala Luka Modrić, a iza njega u Top 10 po broju glasova su redom Toni Kros (Real), Paulo Dibala (Juventus), Sergio Ramos (Real), Kilijan Mbape (Monako), Robert Levandovski (Bajern) i Zlatan Ibrahimović (bez kluba, prošle sezone nastupao za Mančester junajted).

Rekorderi sa po dve nagrade su Mesi i Ronaldo, koji je glavni favorit za priznanje jer je sa Realom osvojio Primeru i Ligu šampiona, dok su jednom za najbolje proglašeni Andres Inijesta i Frank Riberi.Nagrada za najboljeg igraca biće uručena u Monaku 24. avgusta, kada je zakazan žreb za Ligu šampiona.

STOJKOVIĆ U PARTIZANU: Vratio sam se porodici, pucajte u mene ako budem loš

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.