UBEDLJIVO: Orlići rutinski savladali Dansku i plasirali se u četvrtfinale

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jul.2023, 22:49

UBEDLJIVO: Orlići rutinski savladali Dansku i plasirali se u četvrtfinale

Naredni protivnik Izrael.

Juniorska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog šampionata koje se održava u Nišu pošto je u osmini finala savladala ubedljivo Dansku sa 107:62 (23:12, 28:16, 24:6, 32:28). Orlići će u četvrtfinalu sutra od 20.30 igrati protiv Izraela koji je eliminisao Hrvatsku rezultatom 88:64.

Sve je u dvorani ''Čair'' praktično bilo rešeno posle prve četvrtine. Izabranici selektora Nenada Stefanovića su već posle deset >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << minuta imali dvocifrenu prednost koja je do poluvremena postala još ubedljivija pa su na poluvremenu Orlići vodili 51:28 i pitanje pobednika je bilo rešeno.

Ipak, srpski igrači su zadržali ozbiljnost i u trećoj deonici dozolili Dancima samo šest postginutih poena, a poslednju četvrtinu szu Stefanovićevi izabranici odradili i ostvarili ubedljivu pobedu. Bogoljub Marković je sa 16 poena bio najefiaksniji u redovima Srbije, 14 je postigao Mitar Bošnjaković, dok su po 13 dodali Nikola Topić i Pavlde Nikolić. Dansku je predvodio sa 19 poena Niklas Polonovski, a jedino je još dvocifren bio Andreas Holst sa 11 poena.

Pogledajte kako izgleda Milica, sestra Milana Pavkova

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.