U21: Srbija - Rumunija 1:1

Izvor: B92, Beta, 01.Apr.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U21: Srbija - Rumunija 1:1

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 1:1 (0:0) sa Rumunijom u prijateljskoj utakmici u Kragujevcu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Rumunija je povela golom Gangiovanua iz penala u 56. minutu, a izjednačio je Filip Đorđević u 60. minutu. Prethodno je Zoran Tošić propustio priliku da dovede srpski tim u vođstvo kada je promašio penal u 48. minutu. Meč na stadionu "Čika Dača" pratilo je oko 15.000 gledalaca.

Tim Slobodan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Krčmarevića imao je inicijativu tokom celog meča. U prvom poluvremenu nije bilo golova, iako je Srbija propustila niz prilika pred golom Rumunije.

Posle odmora, "orlići" su krenuli u novu ofanzivu. Već u 47. minutu Filip Đorđević je izašao sam pred rumunskog golmana i uspeo da ga zaobiđe, ali je otišao previše u stranu pa sve što je uspeo je bilo da centrira, pa je rumunska odbrana uspela da uspostavi kontrolu u svom šesnaestercu.

Samo minut kasnije ponovo je Đorđević bio u prilici, da bi ga ovaj put Ilie oborio pa je dosuđen penal za Srbiju. Ipak, Zoran Tošić nije iskoristio priliku sa 11 metara, pošto je promašio ceo gol.

Na drugoj strani, gostu nisu grešili sa bele tačke. Nenad Tomović je u 55. minutu oborio protivničkog igrača u šesnaestercu, a Gangiovanu iskoristio penal za vođstvo Rumunije.

Samo 4 minuta kasnije Srbija je izjednačila. Posle kornera sa desne strane, Matić je u gužvi u šesnaestercu Rumuna uspeo da dođe do lopte i spusti je do Đorđevića, da bi ovaj pored nekoliko protivničkih igrača iz drugog pokušaja sa oko 5 metara uspeo da ugura loptu u mrežu.

Rezultat je do kraja ostao nepromenjen, iako je Srbija imala još nekoliko prilika za gol. Veljović je u 64. minutu šutirao sa oko 20 metara, da bi Slavko Perović u 90. minutu posle dobre kombinacije saigrača u kaznenom prostoru Rumuna iz prve šutirao za malo pored gola.

Poslednju priliku srpski reprezentativci propustili su u sudijskoj nadoknadi, kada je Veljović pogodio stativu.

Evropsko prvenstvo u Švedskoj počinje 15. juna. Srbija će u prvoj fazi igrati sa Švedskom, Italijom i Belorusijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.