U21: Polufinale Srbija - Belgija

Izvor: B92, 17.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U21: Polufinale Srbija - Belgija



Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u polufinalu U-21 evropskog prvenstva protiv selekcije Belgije. Belgijanci su u subotu odigrali 2:2 protiv Holandije i tako zauzeli drugo mesto u grupi A iza selekcije domaćina. Treći u grupi su Portugalci, koji su ostvarili pirovu pobedu nad Izraelom od 4:0.

Golovi na meču Belgija-Holandija počeli su da padaju veoma rano. Već u devetom minutu prednost Belgijancima doneo je Miralas, a samo četitri minuta kasnije izjednačio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Rigters.

Potpuni preokret viđen je u 37. minutu kada je Drente iz slobodnog udarca savladao golmana Belgije. Taj rezultat vodio je Portugalce u polufinale, koji su u istom minutu poveli na meču sa Izraelom. Do pedesetog minuta Portugal je postigao još tri gola, a onda je usledio hladan tuš za njih. U 70. minutu Pokonjoli je izjednačio rezulatat na meču Holandija – Belgija i odveo svoj tim u polufinale.

Portugalci su posle toga stali, jer više ništa nije zavisilo od njih. Golove za ekipu selektora Huseira, koji je zbog crvenog kartona iz prethodnog meča, utakmicu gledao sa tribina dali su Fernandeš u 37, Vaz Te u 45, Veloso u 49 i Nani u 50.

Protivnik Holandije u polufinalu biće jedna od tri preostale ekipe iz naše grupe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.