U subotu počinje 110. Tur dFrans VIDEO

Izvor: B92, 28.Jun.2023, 15:08

U subotu počinje 110. Tur d'Frans VIDEO

Etapom u subotu 1. jula iz Bilbaa, kreće jubilarno 110. izdanje Tur d'Fransa.

Najpopularnija biciklistička trka na svetu trajaće pune tri nedelje, a završiće se kao i svake godine u Parizu 23. jula.

Druga velika trka sezone imaće ukupno 21 etapu u dužini od 3.404 kilometra, pred nama je osam ravničarskih etapa, četiri brdske, osam planinskih sa četiri cilja na vrhovima, jedan hronometar i dva dana odmora.

Prijavljena su 22 tima, a ljubitelji biciklizma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Srbiji trke će moći da prate u živim prenosima na kanalima Eurosporta.

Titulu brani Danac Jonas Vinjegor, koji je prošle sezone trijumfovao prvi put.

Njegov najveći izazivač biće dvostruki pobednik, Slovenac Tadej Pogačar, koji je prošle sezone imao zaostatak od dva minuta i 43 sekunde za pobednikom.

Na stazu se vraća i pobednik Tur d'Fransa iz 2019. godine Egan Bernal, koji je našao mesto u osmočlanoj ekipi Ineos Grenadiersa.

Biće to njegova prva velika trka posle nesreće koju je imao u januaru 2022. godine, kada je udario u zadnji deo autobusa na treningu u Kolumbiji.

Gerant Tomas, drugoplasirani na Điro d'Italija i treći prošle sezone na Turu, neće se takmičiti ove sezone, ali je potvrdio da će učestvovati na poslednjoj velikoj trci, Vuelti.

Kao po tradiciji poslednjih godina, trka počinje u inostranstvu, a ovog puta kreće iz Španije. Start i cilj prve etape duge 182 kilometra su Bilbau.

Druga etapa vozi se u nedelju 2. jula od Vitorije Gasteiz do San Sebastijana, duga je 209 kilometra, a treća počinje u španskom Amorebijeta Ečanu, a završava u Francuskoj u Bajoneu i duga je 187,4 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.