U spomen na Balaševića u Somboru posađen bagrem i lipa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2021, 13:38

U spomen na Balaševića u Somboru posađen bagrem i lipa

Više od stotinu građana okupilo se u Jamama kod somborske šumice, deca sa roditeljima, srednjoškolci i penzioneri posadili su 68 sadnica bagrema i jednu lipu u spomen na preminulog muzičara Đorđa Balaševića. 

"Ideja je potekla u znak sećanja na Balaševića. Ipak je on tu proveo neke dane u vojsci, opevao u Sombor i time nas je zadužio. Htela sam da ozelenimo ovaj deo gde često bude puno dece, parkić za neke nove klince, u kojem će se možda neko zaljubit, izlaziti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svako stablo za jednu godinu Đoletovog života. Planiramo ovde i klupe i stazu, kante za smeće i tablu sa natpisom "Balaševićev park-za neke nove klince", rekla je Mirjana Jozić, pokretač ideje o parkiću u znak sećanja na Balaševića.

"Bili su neki komentari da je to teško ostvarivo, međutim ljudi su počeli da se javljaju da dolaze, sve je krenulo tako spontano i prelepo je sada", rekla je Zdenka Mitić iz Bačkog Monoštora.

"Ovo je sjajna ideja da podržimo najvećeg umetnika kojeg smo imali", istakao je muzičar Davor Demonja.

"Ovo je odlično, služiće ovaj parkić nekim novim klincima, siguran sam, zato što je Balaševićev i zato će ga paziti još više", naveo je posetilac Nikola Torbica.

"Ovo je sjajna stvar. Đole je i ovde u Somboru, pokazao da može da nas okupi, da jedino takva stvar čemu nas je on učio može ljude da okupi", rekla je Ljilja Davidov, predsednica opštinskog odbora pokreta Gorana Sombor.

Na ovom skupu građani su se pridržavali svih predloženih epidemioloških mera, nosili su maske i držali su rastojanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.