Izvor: RTS, 03.Feb.2022, 15:01

U petak počinju Zimske Olimpijske igre, Vukićević odradio zvanični trening

Zimske olimpijske igre u Pekingu, 24. po redu, u petak će biti svečano otvorene, a srpski skijaš Marko Vukićević, koji će nositi zastavu Srbije na ceremoniji, odradio je i prvi zvanični trening.
On je u četvrtak "testirao" stazu u spustu uoči starta 6. februara.

"Staza je prilično zahtevna, prava olimpijska. Mnogo je teža nego na prošlim Igrama, zahtevnija, strmija. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Nekako ima više terenskih promena i skokova. Hteo sam da malo upoznam tu stazu, ovo mi je, kao i drugima, bio prvi spust na ovoj stazi u uslovima koji će vladati na trci. Narednih dana ću probati da dodajem brzinu i da dovedem sebe u situaciju da na trci se od starta 'gurnem' maksimalno i da pokažem sve što mogu u trenutku kada je to najvažnije", izjavio je Vukićević za sajt OKS.
On je dodao da je organizacija na izuzetno visokom nivou.
"Zaposleni i volonteri baš znaju šta im je posao, selo je veoma udobno, kvalitetno je napravljeno, kvalitetnije nego na prethodnim Igrama. Logistika je odlično organizovana. Nemamo potrebe za komplikovanim transportom, s obzirom na to da direktno iz Olimpijskog sela gondola vozi do staza. Sada je malo drugačije i zahtevnije zbog mera protiv kovid 19 infekcije, ali mi se čini da su se Kinezi odlično snašli u ovim okolnostima. Ne mogu da zamislim neku drugu zemlju koja bi u ovim okolnostima mogla tako dobro da organizuje Olimpijske igre. Pozitivno sam iznenađen i veoma sam zadovoljan", istakao je Vukićević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.