U norveškom fjordu pronađena poruka u boci. Da li je zaista Nejmarova?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Dec.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U norveškom fjordu pronađena poruka u boci. Da li je zaista Nejmarova?

Lena Kristin Hunstad i njen petogodišnji sin Sigve imaju filmsku priču s obale.

Kada je o fudbalu reč, norveška reprezentacija već dugo nije konkurentna kao što je jedno vreme bila, ali sportsku čast te zemlje i dalje ima ko da brani. Ada Hegerberg (23), koja igra u Lionu, prva je dobitnica Zlatne lopte za najbolju u godini, a proslavljeni fudbaler Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer seo je i na klupu slavnog tima s Old Traforda.

Iz Norveške, međutim, stiže >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << neobična fudbalska priča s filmskim elementima. Mali grad na fjordu. Katolički Božić. Obična šetnja majke i sina.

Radoznali dečak je u vodi uočio flašu, a u njoj je bilo parče papira. Odneli su je kući. Kad su je otvorili, na hartiji je majci nepoznatim jezikom bilo napisano nešto.

U slobodnom prevodu:

"Recite, kako ste došli do ovog pisma? Zovem se Nejmar da Silva Santos Junior. Rešio sam da pošaljem ovu poruku u flaši, a vama se posrećilo da je pronađete. Ako želiš da postaneš dobar fudbaler, moraš mnogo da treniraš".

Majka nije znala o čemu se radi. Fotografisala je pismo i objavila ga je na Fejsbuku. Brzo su joj objasnili o čemu je reč.

Lena je navela i da se iz flaše osećao smrad, a da je na hartiji počela da se hvata buđ. Sva je prilika da je boca puštena u okean pre mnogo godina. Nejmar sada ima 26 godina, a rukopis je dečji. Možda je brazilski as, jedna od najsjajnijih zvezda francuskog prvaka Pari Sen Žermena, pustio flašu u vodu pre 15-20 godina.

Zanimljivo je da je mali Sigve počeo da trenira fudbal nedavno. Roditelji su mu pokazali video-snimke s Nejmarom pa dečak već ima omiljenog fudbalera.

Čeka se Nejmarov odgovor...

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.