U kikindskom Udruženju penzionera počela masovna imunizacija građana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021, 11:49

U kikindskom Udruženju penzionera počela masovna imunizacija građana

U prostorijama kikindskog Udruženja penzionera danas je počela masovna imunizacija građana, koji su se prijavili putem portala eUprava i kol centra. Predviđeno je da prvog dana vakcinu kompanije „Sinofarm“ primi 215 Kikinđana. U Severnobanatski okrug stiglo je 1890 vakcina pomenute kompanije, a 990 doza predviđeno je za imunizaciju u Kikindi.

Od ranih jutarnjih sati, Kikinđani, koji su dobili poziv za vakcinaciju, strpljivo su čekali u redu. Tokom prvog dana, vakcinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su primili građani stariji od 70 godina, a prve reakcije i više su nego pozitivne.

Prostorije Udruženja penzionera u Kikindi sada su punkt za vakcinaciju. Tokom  prvog dana, nije bilo nikakvih problema u proceduri i organizaciji, kaže glavna sestra Doma zdravlja „Kikinda“Mira Pećanac.

„Prvi dan protiče u miru i redu, onako kako smo očekivali, kako smo planirali i kako smo se pripremali. Radimo po spiskovima koje smo dobili od eUprave. Vakcinalni punkt je otvoren u 8 sati jutros i biće otvoren do 18 sati", napominje Pećanac.

Građani Kikinde primili su vakcine kineskog proizvođača „Sinofarm“. Za kikindski Zavod za javno zdravlje, koji vodi imunizaciju, izdvojeno je 1890 doza, naglašava direktorka pomenute ustanove Sandra Radlović i dodaje:

„Količina od 1890 doza je za čitav Severnobanatski okrug, jer Zavod za javno zdravlje „Kikinda“ pokriva teritoriju čitavog okruga. Za grad Kikindu je opredeljeno 990 doza.“

Budući da je veliki broj lekara i medicinskih radnika i dalje angražovan u Kovid ambulantama, bio je pravi izazov organizovati timove koji će sprovoditi imunizaciju, istakla je direktorka Doma zdravlja „Kikinda“ Biljana Marković:

„Ovde smo izdvojili četiri ekipe, dve prepodne, dve poslepodne, tako da će ceo dan biti pokriven i mislim da je to zadovoljavajuće za naš grad. Spremni smo da, ako bude potrebe, organizujemo još jednu ekipu koja će ići na teren.“

Tokom prvog dana, planirana je vakcinacija 215 starijih Kikinđana. Nadležni su podstetili da prijave za imunizaciju još uvek traju i pozvali građane da se odazovu u što većem broju, kako bi epidemija što pre postala stvar prošlosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.