U finalu Memfisa Rodik i Has

Izvor: B92, 25.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U finalu Memfisa Rodik i Has



Prvi nosilac Amerikanac Endi Rodik i branilac trofeja Nemac Tomi Has igraće u finalu turnira u Memfisu. Rodik, pobednik iz 2002, bio je bolji od škotskog tinejdžera Endija Marija sa 6:3, 7:6, dok je Has savladao Amerikanca Mardija Fiša sa 6:3, 6:4.

Rodik je ove nedelje zabeležio 56 as udaraca, dok Hasovi protivnici do finala nisu uspevali da stignu ni do brejk lopte.

"To je nešto što se ne dešava često. Servis čak i nije njegovo najjače oružje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Možda bi to bilo normalno za Iva Karlovića ili Vejna Artursa, ali Tomi na ovom turniru ima visok procenat servisa i dobro pogađa mesta koja želi", rekao je 25. igrač na svetu Fiš o neobičnom Hasovom rezultatu.

Rodik i Has su do sada odigrali osam mečeva i Nemac ima prednost 5-3, a četiri trijumfa stigla su na šljaci, što je Rodikova najslabija podloga.

"Tomi je snažan. On definitivno ove nedelje igra bolje od mene. Dosta smo mečeva odigrali jedan protiv drugog. On je mene dobijao na šljaci, a ja njega u poslednje vreme na tvrdoj podlozi", rekao je Rodik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.