U finalu Liga kupa Liverpul - Čelsi

Izvor: B92, 27.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U finalu Liga kupa Liverpul - Čelsi



Gol koji je u 85. minutu revanš utakmice polufinala engleskog 'Karling' kupa postigao Irac Demijan Daf odlučio je o drugom učesniku finala. Liverpulu će 'na crtu' - Čelsi.

Na 'Old Trafordu' je poveo gost, u 29. minutu igre kapiten Frenk Lampard pogodio je šutem iskosa ugao Hauardovog gola posle sjajne akcije i asistencije Didjea Drogbe. Igrači Junajteda su se lavovski borili za izjednačenje, a gol za 1:1 postigao je Velšanin Rajan Gigs. Dobru akciju svog tima elegantno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je završio udarcem sa desetak metara preko Petra Čeha.

Presudio je Daf iz krajnje neobične pozicije. Pet minuta pre kraja utakmice Irac je izveo slobodan udarac iskosa sa velike daljine, loptu pred golom nije dotakao niko, a posle odbitka od zemlje ona je udarila u zadnju stativu i ušla u gol. U samom finišu vrhunske utakmice Junajted je imao nekoliko sjajnih prilika, ali su Čeh i Bridž bili uspešniji od Ronalda i Silvestra.

U prvom meču bilo je 0:0, pa će na kardifski 'Milenijum', 27. februara istrčati ekipe Rafe Benitesa i Žozea Murinja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.