Izvor: MozzartSport.com, 13.Jan.2021, 00:34

U dubokoj mračnoj šumi - Atletiko gospodari Primerom (VIDEO)

Anhel Korea proradio na vreme, Sevilja se nije snašla - 2:0

Atletiko Madrid je ekipa koja ima posebne moći. Ume da vas zamađija, da vas uvuče u duboku mračnu šumu gde više ne znate šta hoćete, šta možete, šta ste se dogovorili pred početak utakmice. Zadovoljstvo da to iskusi imala je večeras Sevilja. Čak ni tim Đulena Lopetegija nije uspeo da se izvuče iz lavirinta s potpisom Čola Simeonea – 2:0 (1:0).

Dominiraju Jorgandžije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Primerom!

Atletiko je od samog starta uveo utakmicu u svoj ritam, umirio je nezgodnu Sevilju koja nije uspevala da organizuje oštre napade po kojima je poznata. Mada, doduše jesu gosti imali dobru priliku u 3. minutu kada Rakitić posle prekida nije dobro zahvatio loptu i Oblak je uspeo da odbrani.

Snega je bilo u Madridu, ali nije na terenu. Jeste bio minus, a sve to dodatno je pomagalo Atletiku da ubije igru i dovede je u takt koji prija njegovim ušima.

I potvrda svega ovoga došla je vrlo rano, u 17. minutu. Tripijer je proigrao Anhela Koreu koji nikako ne blista, ali sada je na pravi način vratio Simeoneu i otplatio mu poverenje. Namestio se unutar šesnaesterca, šutnuo kroz noge svog čuvara i na taj način je Atletiko poveo.

A kada Atletiko povede… Dobio je sve utakmice ove sezone kada je prvi dao gol.

Teško da postoji bolji tim u Španiji, možda i Evropi, koji bolje ubija utakmicu kada povede, a to je ekipa Čola Simeonea na surov način demonstrirala protiv Sevilje.

Dala je loptu Berberima, ovi su napadali, imali kornere, a Atletiko je poput kakve lukave lisice samo čekao pravi momenat. On se dogodio u 76. minutu.

Ponovo je Tripije povukao, dodao je do Ljorentea, ovaj do Saula i …

Šah-mat!

Sevilja je imala nekoliko dobrih šansi, ali uvek bi se nekako Atletiko provukao i na kraju je završio meč netaknute mreže. A imali su gosti dve odlične prilike u samoj završnici utakmice, kao kada je Rakitić pogodio stativu.

Koliko Jorgandžije igraju dobro ove sezone pokazuje i podatak da su prvi na tabeli sa 41 osvojenim bodom i da imaju četiri više u odnosu na Real Madrid uprkos činjenici da imaju i dve utakmice manje od Kraljevskog kluba!

Recept je prost - daš gol i onda - beton! I to onaj armirani. Samo, naravno, malo ko to ume tako dobro kao Atletiko.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.