U derbiju Lisabona luđe nego u Humskoj – Benfika pobedila golovima u 94 i 97

Izvor: B92, 13.Nov.2023, 01:11

U derbiju Lisabona luđe nego u Humskoj – Benfika pobedila golovima u 94' i 97'

Sporting i Benfika odigrali su derbi koji će se prepričavati, završen je pobedom "Orlova" preokretom duboko u nadoknadi vremena.

Mislili smo da ne može luđe od meča Čelsi - Siti, pa se desio triler u Humskoj i gol Mihajla Ilića u 96. minutu, a onda, za kraj lude fudbalske nedelje, spektakl u Lisabonu.

Sporting je vodio od 45. minuta golom Viktora Ejnara Jekeresa, a rezultat 0:1 bio je na snazi do 94. minuta.

Tada je usledio scenario kao iz bajke za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navijače Benfike - preokret u nadoknadi vremena protiv gradskog rivala.

Najpre je Žoao Neveš, posle kornera Di Marije i gužve pred golom Sportinga, pogodio mrežu i doneo ogromno olakšanje domaćima jer su tim golom praktično izbegli poraz.

Najluđe što se moglo desiti posle toga - se i desilo.

U bukvalno poseldnjoj akciji na utakmici - Di Marija je bio pokretač i tog napada - Norvežanin Kasper Tengsted je bio u pravo vreme na pravom mestu, pogodio mrežu iz peterca i izazvao erupciju oduševljenja.

Kakva utakmica!

Benfika je tako sustigla Sporting na tabeli, oba tima imaju po 28 bodova i dele prvo mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.