U čemu je problem: Brazilce ne zanima Kopa Amerika?

Izvor: Mondo, 17.Jun.2019, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U čemu je problem: Brazilce ne zanima Kopa Amerika?

Ili je nešto drugo po sredi? U svakom slučaju, stadioni na Kopa Amerika su prazni, a "Morumbi" nije bio pun ni kada je Brazil igrao.

Južna Amerika je zaluđena fudbalom, a Brazil je predvodnik niza država kojima ova igra nije sporedna, već najvažnija stvar na svetu. Nekada i više od života...

Kada se ove činjenice uzmu u obzir, onda nema razloga za sumnju da će kontinentalno takmičenje, Kopa Amerika, privući veliki broj navijača na tribine stadiona u četiri >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << brazilska grada.

Ipak, posle uvodnih utakmica, poseta je očajna i upravo ono najviše brine organizatore.

Zanimljiv meč između Paragvaja i Katara, u kojem su Južnoamerikanci vodili 2:0, a gosti turnira izvukli bod, gledalo je na Marakani (kapacitet 74.000) svega 19 hiljada navijača. Duel Perua i Venecuele u Gremio areni 13 hiljada, dok je i čuveni "Morumbi" u Sao Paulu ostao nepopunjen kada je Brazil igrao protiv Bolivije.

Na toj utakmici bilo je 46.000, što je za 20.000 manje od kapaciteta.

Predsednik CONMEBOLA Alehandro Domingez ne razume šta je uzrok slabe posete.

"Naravno da je ovo zabrinjavajuće jer želimo da što više ljudi vidi najbolje igrače sveta. Ovo je država koja živi za fudbal i voleli bismo da više navijača učestvuje u ovom takmičenju. Ipak, pozitivan sam oko svega i verujem da će se stvari popraviti. Brazil radi odličan posao u organizaciji", rekao je Domingez.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.