Izvor: Blic, 26.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zvezdi radim u ritmu Engleza

U Zvezdi radim u ritmu Engleza

Bojanu Đorđiću, fudbaleru Mančester junajteda koji se od letos nalazi na pozajmici u Crvenoj zvezdi, ovo su druge pripreme u klubu u kojem je njegov otac Ranko ostavio upečatljiv trag. Polušpic crveno-belih radi punom parom sa svojim saigračima u Antaliji, ne bi li i u prolećnoj sezoni pružao dobre partije i na Ostrvo se vratio sa titulom šampiona Srbije i Crne Gore.

- Svake pripreme su teške, pa i ove. Svesni smo zadatka koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nas očekuje u prolećnoj sezoni, tako da svi do jednog pružamo maksimum na treninzima. Motiva imamo na pretek, dobrih uslova za rad u Antaliji takođe, što ukazuje na činjenicu da je atmosfera u ekipi na zavidnom nivou - počeo je Đorđić razgovor za 'Blic'. Koliko se razlikuje sistem rada Slavoljuba Muslina od trenažnog procesa Aleksa Fergusona?

- Nema velike razlike. Obojica su veoma strogi, zahtevaju maksimalan rad na treninzima i disciplinu van terena. Ni kod Muslina, ni kod Fergusona ne igraju imena, već igrači koji su u tom trenutku najspremniji. Setimo se slučaja Bekama i čuđenja njegovih fanova zbog toga što je u nekoliko navrata sedeo na klupi slavnog engleskog kluba. Ispostavilo se da je to bio dobar potez Aleksa, i za klub i za Dejvida - priča Bojan. Mančester je trenutno na pripremama u Dubaiju. Da li vam je žao što ste vi ipak u Antaliji?

- Bilo bi glupo da kažem - jeste, kad zaista ne mislim tako. Iz velike ljubavi prema Zvezdi sam došao na 'Marakanu'. Letos mi je bilo teško da se prilagodim novoj sredini, imajući u vidu da sam se kasnije priključio ekipi i da sam obavio samo sedmodnevne pripreme u Sloveniji. Sada se osećam mnogo bolje, jer sam pripremni period počeo kad i ostali saigrači.Biću srećan ako se u Mančester vratim kroz velika vrata, recimo sa titulom .

Do pehara koji se trenutno nalazi u Humskoj dug je put?

- Svesni smo toga, što uostalom može da se vidi na našim treninzima. Ako smo jesenji deo sezone okončali sa tri boda više od Partizana, koji je jači nego ikada, pa i iskusniji od nas, onda nemamo razloga da sumnjamo u naše rezultate na proleće. Gotovo sam siguran da ćemo započeto uspešno završiti i da ćemo u narednom večitom derbiju ponoviti ishod prethodnog. G. Anđelković

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.