Izvor: Blic, 11.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Zagrebu tip-top 16!

U Zagrebu tip-top 16!

Četvrti ovosezonski duel Cibone i Partizana u Zagrebu nosi specifičnu težinu jer se oba tima grčevito bore za mesto koje vodi u drugi krug Evrolige. Utakmica u dvorani 'Dražen Petrović' (20.45) obilovaće čvrstim duelima i varnicama, a ko iz toga izađe jači može se nadati vrednoj pobedi.

Trener Partizana Duško Vujošević svesno je prepustio ulogu favorita domaćinu, vrebajući svoju šansu za još jedan brejk na gostujućem terenu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << elitnom takmičenju.

- S obzirom na to da se utakmica igra u Zagrebu, mislim da je Cibona favorit. Međutim, mi igramo sve bolje i bolje kako sezona odmiče i verujem da večeras možemo odigrati najbolju utakmicu u sezoni i odneti bodove iz Hrvatske.

Glavna uzdanica crno-belih pod obručima Predrag Drobnjak svestan je snage protivnika, ali veruje da srpski šampion može parirati motivisanom domaćinu.

- Prethodna tri duela Cibone i Partizana, odigrana ove sezone, padaju u vodu jer je ova utakmica neuporedivo značajnija s obzirom na to da je ulog plasman u top 16. Zagrebčani u svojim redovima poseduju tri izvanredna igrača, Rajta, Kusa i Vorena, i biće pravi izazov zaustaviti ih. Naravno, i mi imamo svoje adute i, ako nam se ukaže šansa za trijumf, sigurno ćemo je iskoristiti - rekao je Drobnjak.

Trener prvaka Hrvatske Dražen Anzulović smatra da tajni između dva tima nema i da će o pobedniku odlučivati nijanse.

- Vrlo dobro poznajemo rivala, kao i on nas i mislim da taktičkih iznenađenja neće biti. Partizan je snažan na svim pozicijama i na nama je da ih onemogućimo da uspostave inicijativu. Ne razmišljam o pravljenju koš razlike, već samo kako odigramo snažno jer ako tako bude onda ćemo sigurno učestvovati u nastavku Evrolige - jasan je Anzulović.

S. Vrakela

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.