U Srbiji 75 odsto manje stranih turista, domaći najviše putovali u banje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 13:11

U Srbiji 75 odsto manje stranih turista, domaći najviše putovali u banje

Domaći turisti u oktobru su najviše putovali u srpske banje - 45.634, što je za šest odsto više nego u oktobru prošle godine, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije.

Kada su u pitanju strani turisti, do pogoršanja epidemiološke situacije, broj noćenja koja su ostvarili u Srbiji je bio u blagom porastu, pa je tako smanjen negativan procenat ukupno ostvarenih noćenja stranih turista sa -76 odsto u septembru na -66 odsto u oktobru, u odnosu na iste mesece prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine.

Domaći turisti su, na osnovu ostvarenih noćenja, u oktobru najviše bili zainteresovani za banjska, pa potom za planinska mesta i gradove: Sokobanju, Vrnjačku Banju, Zlatibor, Beograd i Novi Sad.

Destinacije koje beleže veći ukupan broj turista u prvih 10 meseci 2020. godine u odnosu na isti period prošle godine su Stara planina, banja Vrdnik i Divčibare.

Strani turisti su zbog još limitiranih uslova za putovanje ostvarili 125.620 noćenja u oktobru.

Kako je navedeno, najviše noćenja u oktobru mesecu ostvarili su turisti iz Izraela, za 119 odsto više nego u oktobru prošle godine (tada nisu imali ograničenje svoje zemlje za putovanje), Turske, Bosne i Hercegovine, Nemačke i Crne Gore.

Statistički podaci od januara do oktobra pokazuju da je u prvih deset meseci ove godine u Srbiji boravilo ukupno 1.633.161 turista, što je za 48 odsto manje u odnosu na period januar-oktobar 2019. godine, od čega je domaćih bilo 1.235.533 ili 22 odsto manje u odnosu na period januar-oktobar 2019, a inostranih 397.628, što je manje za 75 odsto).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NI TURCI, NI KOMŠIJE, NI KINEZI Beograd je u oktobru posetilo 76% manje turista, a najviše ih je bilo iz OVE ZEMLJE

Izvor: Blic, 02.Dec.2020

Broj dolazaka stranih turista u Beograd tokom oktobra ove godine bio je manji za 76 odsto, dok je broj noćenja smanjen za 68%, pokazuju najnoviji podaci Sekretarijata za upravu - Sektor statistike.

Nastavak na Blic...

Procvetao banjski turizam

Izvor: B92, 03.Dec.2020, 09:53

Domaći turisti su u oktobru najviše putovali u srpske banje 45.634 (6% više nego u oktobru prošle godine).

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.