U Somboru se gase dva javna preduzeća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Somboru se gase dva javna preduzeća

Gradsko veće je Skupštini grada uputilo predlog o gašenju javnih preduzeća "Urbanizam" i "Direkcija za izgradnju grada Sombora" i time će posle više od 50 godina Sombor ostati bez javnog preduzeća, koje je u tom periodu brinulo o urbanističkom planiranju grada i zaštiti spomenika kulture.

Gubitak od osam miliona dinara tokom prethodne godine i veliki broj zaposlenih glavni su razlozi zašto se gasi JP "Urbanizam". U gradskoj upravi kažu da će se delatnost ovog preduzeća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prebaciti u jedno od odeljenja grada, a da će posao izgubiti više od 10 ljudi.

"Sa 27 zaposlenih koji uradi 21 projekat i to tri komercijalna za tržište ostalo za grad Sombor onda dolazimo do zaključka da jedan zaposleni ne uradi nijedan projekat za celu godinu", kaže Sava Dojić, član Gradskog veća zadužen za privredu i finansije.

Članovi Gradskog veća utvrdili su i predlog odluke o pokretanju postupka likvidacije nad JP "Direkcija za izgradnju grada Sombora", a razlog je usklađivanje sa Zakonom o budžetskom sistemu kojim je propisano da javna preduzeća od 1. decembra 2016. godine gube status indirektnih budžetskih korisnika.

"Direkcija ne prestaje da postoji samo će se organizovati u okviru organa uprave grada Sombora", dodaje on.

Međutim postoje oni koji smatraju da se moglo naći i bolje rešenje za "Urbanizam" planom reorganizacije.

"Činjenica je da problemi postoje već duži niz godina. Nije se problem desio sad nego se dešava već izvestan broj godina i oni odavno posluje sa gubitkom", smatra Srđan Marijanović, odbornik u Skupštini grada.

Konačna odluka o sudbini ova dva preduzeća treba da bude izglasana na narednoj skupštini grada Sombora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.