U RIMU SE ODLUČUJE: Novak ima šansu da SRUŠI rekord Rafe Nadala!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2023, 09:17

U RIMU SE ODLUČUJE: Novak ima šansu da SRUŠI rekord Rafe Nadala!

Sledi Masters u prestonici Italije...

Srpski teniser Novak Đoković je tokom karijere oborio mnoge rekorde, a naredne nedelje će imati priliku da postane jedinstven po još jednom dostignuću.

Naime, najboljem teniseru planete predstoji učešće na mastersu u Rimu, gde će braniti titulu osvojenu prošle godine

Turnir u prestonici Italije jedan je od Novakovih omiljenih turnira, barem ako je suditi po rezultatima na njemu.

Naime, Đoković je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tokom čitave karijere imao mnogo uspeha u “večnom gradu”, gde je čak 16 puta stizao makar do četvrtfinala što predstavlja rekord po učešću među osam najboljih na nekom mastersu.

Novak trenutno deli rekord sa Rafaelom Nadalom, koji je po 16 četvrtfinala imao na čak tri turnira Serije 1.000 i to upravo u Rimu, kao i Monte Karlu i Madridu.

To znači da će Novak, u slučaju novog plasmana u četvrtfinale, postati rekorder na po broju plasmana među najboljih osam na mastersima.

Novak Đoković je proteklih dana trenirao u Marbelji, nakon što je zbog povrede lakta propustio masters u Madridu. Ljubitelje tenisa je obradovalo to što je srpski teniser pred turnir u Rimu trenirao bez zaštitnog steznika na ruci, što ukazuje da su problem sa povredom prošlost.

Međutim, sigurno je da će mu nakon ne baš najboljih izdanja u Monte Karlu i u Banjaluci trebati određeno vreme da se vrati u ritam.

Novak je titulu u Rimu osvajao šest puta (2008, 2011, 2014, 2015, 2020. i 2022. ) i na ovom turniru ima skor od 64-10.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.