U Pančevu Horkestar, u Novom Sadu biciklisti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Pančevu Horkestar, u Novom Sadu biciklisti

Na predlog mladih volontera/ki koji su i prethodnih godina u Pančevu učestvovali u organizaciji akcije "Sat za našu planetu", današnji program će početi u 19 časova u dvorani "Apolo", kreativnom radionicom “Osvetli problem”, a nastaviće se nastupom “Horkestra” u 20.30 časova (akustični koncert pod svetlošću sveća). U Novom Sadu, udruženje "Novosadska biciklistička inicijativa" u 20 časova organizuje okupljanje u Limanskom parku i vožnju do Trga Slobode, gde u 20.30 počinje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << centralna akcija.

Pančevo

Pridruživanje akciji "Sat za našu planetu" u Pančevu inicirali su Kancelarija za mlade Pančevo i Dom omladine Pančevo, uz podršku grada Pančeva.

U 19 časova, u Domu omladine Pančevo, počenje kreativna radionica "Osvetli problem". Služeći se markerima, kolaž i krep papirom i drugim kreativnim materijalom i tehnikama, mladi će “pripremati” staklene tegle različitih veličina, koje će služiti kao abažuri za sveće koje će biti raspoređene po celom prostoru u periodu od 20.30 do 21.30 časova, kada će biti isključena rasveta.

Tegle će se ilustrovati, kolažirati ili ispisivati porukama koje treba da skrenu pažnju na problem klimatskih promena i zaštite životne sredine, ili možda neki drugi problem koji treba da bude “osvetljen”.

Radionica je namenjena svim uzrastima – važno je poneti svoju praznu staklenu teglu (ili više tegli) bez etikete, a materijal, pribor i sveće će biti obezbeđeni.

Od 20.30 do 21.30 časova predviđen je nastup hora "HORKESTAR".

U organizaciji akcije “Sat za našu planetu” u Pančevu učestvuju Dom omladine Pančevo, Kancelarija za mlade grada Pančeva, Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Sekretarijat za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva, a organizaciji se priključuju i mnoga pančevačka udruženja i neformalne grupe koje se bave mladima i zaštitom životne sredine.

Potvrdili su da će se priključiti akciji i: JKP "Grejanje” Pančevo, JKP “Zelenilo” Pančevo, JP “GSA” Pančevo, OŠ "Sveti Sava" Pančevo, Regionalni centar za talente "Mihajlo Pupin" Pančevo, MZ Glogonj, MZ Ivanovo, MZ Kačarevo, Dom kulture Kačarevo, MZ Banatski Brestovac i OŠ “Dositej Obradović” Omoljica, navodi se u najavi.

Svi građani pozvani su da isključe svetla u svom domu i dođu na druženje.

Novi Sad

U periodu od 20.30 do 21.30 časova na Trgu Slobode u Novom Sadu, isključiće se rasveta a upaliće se sveće. Organizatori pozivaju novosađane da se priključe akciji zajedničkim okupljanjem pored Miletićevog spomenika, a ideja je da se sveće upale u obliku broja „60+“ i u obliku bicikla.

Volonteri i volonterke okupljenima će deliti kartonske sijalice na koje se ispisuju ekološke odluke, odnosno ekološke navike koje svaki pojedinac može za sprovede. Atmosferu će dodatno zagrejati vatrenim akrobatskim plesom članovi grupe „Haos animatori“ i trupe „ Flow “.

Akciju je podržalo Udruženje „Novosadska biciklistička inicijativa“, koje je pozvalo sve zainteresovane da voze eko rutu „Sat za našu planetu 2015 - bajsom“ od Limanskog parka, preko keja do Trga Slobode. Polazak iz Limanskog parka je u 20.00 časova.

Grad Novi Sad zvanično podržava akciju gašenjem dekorativne rasvete na sledećim lokacijama: Saborna crkva, Rimokatolička crkva ''Imena Marijina“, Petrovaradinska tvrđava, Most Duga, Gradska kuć, Srpsko narodno pozorište, Apolo centar, Vojvođanska banka, a akciji se samostalno priključio i Kulturni centar Novog Sada koji će da isključi svetlo u ovom periodu.

Akcija je podržana i od strane Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.