Izvor: Blic, 09.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U NBA sa evropskom titulom BOLONJA

trasira košarkaški put U NBA sa evropskom titulom

BOLONJA - Bolonju trese košarkaška groznica. Dva gradska rivala će u polufinalu Evrolige ULEB od 27. marta odlučivati o putniku za veliko finale elitnog takmičenja, a Marko Jarić, vedeta Kindera važi za jednog od glavnih protagonista predstojećeg spektakla. Jedan od razloga je činjenica što je prošle sezone nosio dres Fortituda, druga mnogo bitnija što je fantastičnim igrama sa 22 godine postao 'noćna mora' >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protivničkim ekipama.

- Kao nedavno u prvenstvenom duelu sa Fortitudom i u Evroligi me očekuje novi pakao. Bolonja je već na nogama, euforija predstojećih duela oseća se na ulicama, među običnim ljudima, u medijima, svi pričaju samo o košarci. Već mi stižu preteća pisma sa druge strane, tipa: Marko pazi na kola! Navijači Fortituda mi nikada neće oprostiti što nosim dres Kindera.

Da li ste očekivali komšije u polufinalu?

- Iskreno, ne jer je Fortitudo dugo bio u krizi. Ipak, ubedljivim trijumfom nad Realom potvrdili su neosporan kvalitet. Igra im se zasniva na Majersu, koji je Madriđanima ubacio 41 poen i Fućki koji pruža konstantno dobre partije. Zato sam ubeđen da će se igrati svih pet utakmica u polufinalu.

Selektor hrvatske Aca Petrović, računa na centra Stojka Vrankovića za predstojeće EP u Turskoj.

- Sa pravom. Stojko je zahvalan na terenu, harizmatičan je kao retko koji igrač. Uz to je neprelazan u odbrani i zadavaće nam mnogo problema u predstojećim utakmicama.

Posle rekordne serije pobeda, koju je na 33. utakmici zaustavio Telit iz Trsta, Kinder očekuje trofej u Evroligi.

- Ubeđen sam da ćemo stići do titule, jer je atmosfera u ekipi fenomenalna. Imam ugovor sa Kinderom još sledeću sezonu i strašno bih voleo da sa jednim takvim priznanjem odem u NBA ligu - zaključuje Marko Jarić, po statistici uz Gregora Fućku jedan od glavnih kandidata za MVP titulu Evrolige. D. J. B.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.