Izvor: Blic, 12.Jan.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Moskvi je nemoguće dobiti

U Moskvi je nemoguće dobiti

PODGORICA - Košarkaši Budućnosti poraženi su i osmi put u okviru najelitnijeg takmičenja Evrope. Utakmica protiv CSKA u Moskvi nije imala većeg rezultatskog značaja, s obzirom na to da su Podgoričani odavno izgubili sve šanse za dalji plasman, dok su 'armejci” gotovo sigurni učesnici četvrtfinala. Izabranici Miodraga Kadije pružili su snažan otpor, ali su na kraju bili opterećeni ličnim greškama Čabarkape i Okunskog, dok su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bili lišeni usluga centara reprezentativnog formata Nikole Jestratijevića i Dejana Milojevića. Ekipa Sergeja Belova, u kojoj nisu nastupili najbolji strelac i reprezentativac Hrvatske Gordan Giriček i prvi centar Nikita Morgunov, do kraja meča, kada je usledila katastrofalno organizovana akcija koju je bio primoran da završi centar Sekulić sa šutem za tri poena, nije mogla da se rezultatski odlepi.

Presudila je, međutim, fantastična partija turskog reprezentativca Mirsada Jahovića i krilnog centra Aleksandra Petrenka, za koje igrači Budućnosti nisu imali rešenje. Rezultatski priključak je ponajviše držao ponovo Igor Rakočević, koji je susret završio sa 23 postignuta poena. Budućnost je u poslednjoj četvrtini imala dva izrađena šuta za tri poena i priliku za produžetke, posebno kada je Vladimir Kuzmanović pogodio trojku pod faulom, ali je presudila betonska odbrana Rusa, koji su zatvorili sve šutere Budućnosti, a Blagota Sekulić se ipak ne može transformisati u lidera ekipe, koji bi mogao da na sebe primi te presudne šuteve. Pružena je, dakle, solidna igra, iako još jednom u okrnjenom sastavu, i predstavlja ohrabrenje i nadu da će Budućnost smoći snage da se izvuče iz serije poraza koji drmaju podgoričku ekipu u poslednje vreme.

- Propustili smo odličnu šansu da napravimo iznenađenje i podignemo rejting kluba u Evropi. Igrali smo dobro skoro celu utakmicu, iako bez Jestratijevića i Milojevića, koji bi bili veliko rasterećenje, jer su Rusi naše centre odmah 'napunili” ličnim greškama. Zadovoljan sam pruženom partijom, jer smo podelili megdan sa jednom od najhomogenijih ekipa u Evropi. Rusi su realizovali veliki broj kontri, što je i inače njihova glavna odlika. Šut nas je izdao, možda najviše zbog treme, jer imamo mlade igrače kojima je zadrhtala ruka u presudnom momentu. Znali smo da je u Moskvi nemoguće dobiti, ali mi je drago što smo kvalitetno parirali ekipi Sergeja Belova - izjavio je šef stručnog štaba Budućnosti Miodrag Kadija.

'Jurnjava” na tri fronta podgoričkog sastava se nastavlja - već danas, u okviru 10. kola domaćeg prvenstva Budućnost dočekuje novosadsku Vojvodinu u SC 'Morača”, a odmah zatim sledi i težak meč Jadranske lige sa Zadrom u 'Jazinama”. - Bez ijednog treninga ćemo dočekati Vojvodinu, koja je jedna iskusna ekipa, predvođena Grušanovićem i Bolićem. Biće problematično, jer non-stop putovanja moraju ostaviti trag. Prvenstvo nam je prioritet, tako da su igrači svesni da bi eventualan kiks bio nedopustiv - zaključio je Kadija.

F. I.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.