U Minsk po pozitivan rezultat

Izvor: B92, 18.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Minsk po pozitivan rezultat



Mlada Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Belorusiju, gde u utorak igra važnu kvalifikacionu utakmicu za prvenstvo Evrope koje će 2009. godine biti održano u Švedskoj, a ekipi su se priključila i dvojica članova A tima - Zoran Tošić i Milan Smiljanić.

Uključenje Smiljanića i Tošića u tim obradovalo je selektora Slobodana Krčmarevića, koji sa tom dvojicom igrača sredine terena može da napravi ekipu po želji.

"Obradovalo nas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je priključenje Tošića i Smiljanića u mladi tim, jer sada sa zaista najboljom ekipom možemo da se suprodstavimo lideru grupe - Belorusiji", rekao je Krčmarević.

Belorusija trenutno ima pet bodova više od Srbije, ali je odigrala utakmicu više, pa se našeoj selekciji pobeda, ili bar nerešen rezultat, nameću kao imperativ uoči poslednje dve utakmce u kvalifikacijama. U preostala dva susreta, koji su na programu tek u septembru naredne godine, bićemo domaćini protiv Madjarske i San Marina i očekuje se da tada treći put zaredom obezbedimo učešće na završnim turnirima.

"Belorusiju smo u Beogradu savladali sa 3:1, ali igra nije bila toliko ubedljiva kao rezultat. To nam govori da su Belorusi ozbiljan rival. Imaju iskusnu ekipu koja već nekoliko godina igra u istom sastavu i dobro je pokrivena na svim pozicijama", rekao je Krčmarević.

Selektor dodaje da je posle povratka u tim Tošića i Smiljanića mnogo veći optimista i da veruje da ćemo u Belorusiji ostvariti rezultat koji nam odgovaraj.

"Znam šta nas čeka na ovom gostovanju i spremni smo na sve izazove. Dogadjaji na terenu će pokazati da li smo bili u pravu, ili smo gajili iluzije", rekao je Krčmarević na beogradskom aerodromu uoči odlaska za Minsk.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.