U MERCEDESU PRELOMILI: Zna se ko će voziti u Bahreinu umesto POZITIVNOG šampiona!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2020, 11:57

U MERCEDESU PRELOMILI: Zna se ko će voziti u Bahreinu umesto POZITIVNOG šampiona!

Očekivano ili ne.

Britanski vozač Džordž Rasel određen je da zamena aktuelnog šampiona Formule 1 Luisa Hamiltona u ekipi Mercedesa, uoči predstojećeg vikenda u Bahreinu.

Ovaj 22-godišnjak je bio glavni kandidat da uskoči u kokpit nemačkog tima umesto svog zemljaka Hamiltona, a u sredu ujutru stigla je i potvrda da će se to i dogoditi.

Mercedesov akademac će po prvi put imati prilike da vozi za svoj matični tim u Formuli 1, s obzirom na to da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << do sada bio deo Vilijamsa, gde je stasavao, ali je bio limitiran usled ne baš sjajnih karakteristika bolida te ekipe.

Sakhir Grand Prix: British driver George Russell to replace Lewis Hamilton at Mercedes in Bahrain https://t.co/29feOTkpPm via @vilnis11 pic.twitter.com/VYVqOQKFPX

— Vilnis Strazdins (@vilnis11) December 2, 2020

Zamena za Rasela u Vilijamsu biće rezervni vozač Džek Ejtken (25) koji je ove sezone već vozio, ali na prvom treningu pred trku za Veliku nagradu Štajerske. U međuvremenu, u aktuelnoj sezoni vozio je i u Formuli 2, u kokpitu Vilijamsa, u kojem je ostvario dva podijuma i osam puta je bio među osvajačima bodova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.