Izvor: MozzartSport.com, 22.Nov.2021, 12:22

U Firenci uživaju dok mogu i sanjaju velike snove

Vićenco Italijano ponovo o Dušanu Vlahoviću

Dušan Vlahović je trenutno jedan od najboljih fudbalera Evrope. Pokazao je to u pobedi Fjorentine nad Milanom 4:3, kada je zasenio svog dečačkog idola Zlatana Ibrahimovića.

S dva gola obezbedio je pobedu svom timu i ovosezonski učinak dodatno poboljšao na 12 pogodaka i dve asistencije.

Ljubičasti su na četiri boda od mesta koje vodi u Ligu šampiona i nadaju se da bi konačno mogli da izbore >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << povratak na međunarodnu scenu. Poslednji put Fjorentina je takmičarske utakmice van granica Italije igrala u sezoni 2016/17, kada je stigla do šesnaestine finala Lige Evrope, gde ju je zaustavila Borusija Menhengladbah (1:0, 2:4). Prethodno je u grupi bila ispred PAOK-a, Karabaga i Slovan Libereca.

Što se tiče Lige šampiona, klub iz Firence nije bio među elitom još od sezone 2009/10, kada je takođe preskočena grupna faza (Lion, Liverpul, Debrecin), ali je kamen spoticanja bio Bajern Minhen i to zahvaljujući pravilu koje više ne važi, a odnosi se na gol u gostima (2:1, 2:3).

Svesni su u Toskani da bi sa raspucanim srpskim napadačem imali mnogo veće šanse da se domognu Evrope, ali jasno im je i da je veliko pitanje hoće li klub uspeti da ga zadrži do kraja sezone. Zimski prelazni rok odlična je prilika da se na njegovom transferu zaradi istorijski novac. jer sledeće sezone ulazi u poslednju godinu ugovora. Trenutno je najveća prodaja Fjorentine Rui Košta, koji je leta 2001. prešao u Milan za 41.320.000 evra.

Za Vlahovića klub traži 80.000.000, a navodno dosadašnje ponude ne idu preko 70.000.000 evra.

Kako bilo, pozamašna suma sliće se u kasu ukoliko ove zime bude napuštao stadion Artemio Franki. Zasad je jedino sigurno to da srpski napadač ne planira da produži ugovor. Imao je zbog toga problem u odnosu sa navijačima, ali golovima je povratio njihove simpatije.

18.30: (1.80) VERONA (3.70) EMPOLI (5.00)

U ekstazi su slavili Vlahovićeve pogotke Milanu, o čemu je govorio i trener Vićenco Italijano.

"Ne znam kako će se ova priča završiti, ali Vlahović je stalno koncentrisan samo na teren. Svojim proslavama golova pokazao je da je usredsređen jedino na sadašnjost", izjavio je strateg Fjorentine u emisiji na RAI radiju.

Kako ne može mnogo toga da promeni i utiče na Vlahovićev ostanak u klubu, Italijano priznaje da želi maksimalno da ga iskoristi dok je tu.

"Uživamo sa njim sada, nadajući se da će ostati skroman. On je igrač predodređen za velika dela. Naš cilj bio je da dobro počnemo sezonu. Uživamo u trenutku i ako se posvećenost igrača ne promeni, možemo da sanjamo velike snove. Sve teče glatko, ekipa zaslužuje pohvale jer je uspela da se adaptira na novi sistem, što nije lako", istakao je Italijano.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.