U Crnoj Gori pokrenuta istraga o nameštanju pet utakmica ove jeseni

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Crnoj Gori pokrenuta istraga o nameštanju pet utakmica ove jeseni

Inspektori kriminalističke policije u Podgorici otvorili su istragu o nameštanju pet mečeva u Crnoj Gori u utakmicama koje su odigrane ove jeseni.

List "Dan" prenosi da je na „tapetu“, između ostalih, i meč Petrovac - Zeta, u kojem je pobedio gostujući tim sa 5:3.

Inspektori proveravaju i jedan meč Kupa Crne Gore, a prema saznanjima "Dana", pod lupom je utakmica Dečić - Rudar, koja je završena rezultatom 2:2, u kojoj su domaći igrači golove postigli u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 89. i 90. minutu.

Lavinu je pokrenuo sportski novinar RTV Crna Gora Nikola Šofranac gostujući u jednoj emisiji zajedno sa predsednikom FS Crne Gore Dejanom Savićevićem i trenerom Mladosti Nikolom Rakojevićem. Šofranac je već dao izjavu policiji o saznanjima koja ima.

"Veliki problem naše lige je nameštanje, koje, po mom mišljenju, i dalje postoji. Prve dve godine nakon sticanja nezavisnosti bio sam u toku, a neki igrači i članovi uprave pojedinih klubova su mi govorili za konkretne mečeve. Čak su mi govorili i o mečevima u kojima su oni direktno učestvovali, a koji su nameštani. Izašao sam iz te priče, jer me to ne zanima. Prva sezona, kada je bila mrtva trka između Budućnosti i Zete, bila je izražena po tim sumnjama, čak su i neki klubovi kao kolaterali uključivani u tu priču. Ove sezone je malo drugačije, jer sada i UEFA sve prati“, ispričao je Šofranac.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.