Izvor: RTS, 01.Jul.2020, 17:11

U Boru održana komemoracija povodom smrti Bobane Momčilović Veličković

Danas je u prostorijama Muzičke škole u Boru održan komemorativni skup povodom tragične smrt višestruke prvakinje Evrope u streljaštvu Bobane Momčilović Veličković.
Bobana je preminula pre deset dana u svojoj 31. godini, usled komplikacija nastalih nakon porođaja.
Na početku komemoracije emitovan je kratki film njoj posvećen, nakon čega je usledio minut ćutanja.
Potom su se okupljenima obratili gradonačelnik Bora Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Milikić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, generalni direktor Olimpijskog komiteta Srbije Damir Štajner, predsednik Streljačkog saveza Srbije Nenad Putnik, Boban Marković, Bobanin trener iz streljačkog kluba "Bor 030", kao i Bobanina koleginica iz reprezentacije i prijateljica Jasna Šekarić.
Oproštaju od mlade borske strelkinje prisustvovali su brojni prijatelji i rodbina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BOBANA NEĆE BITI ZABORAVLJENA: Trofej za najboljeg mladog sportistu Srbije nosiće ime tragično preminule strelkinje

Izvor: Kurir, 01.Jul.2020

U prisustvu porodice, velikog broja prijatelja, kolega i saradnika, na Novom groblju u Boru sahranjena je Bobana Momčilović Veličković, višestruka evropska šampionka u streljaštvu , koja je usled komplikacija na porođaju preminula u 31 godini.

Nastavak na Kurir...

I kamen bi zaplakao: Porodica Bobane Veličković-Momčilović se ovom pesmom oprostila od šampionke! Koleginice u suzama pričale o Bobi (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 01.Jul.2020

Skrhan bolom, pre polaganja urne sa Bobaninim posmrtnim ostacima u zemlju, njen suprug Miloš joj je posvetio "Besmrtnu pesmu". Predivni stihovi pročitani su neposredno pred poslednji oproštaj, dok su je pratili zvuci pesme Vlade Divljana "Samo jednu ljubav imam BOBANA Veličković-Momčilović...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.