Izvor: B92, 01.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Beogradu obavljen žreb za EP 2005.

U Skupštini grada Beograda održan je žreb za EP 2005.godine u odbojci koje će narednog septembra zajednički organizovati Rim i Beograd.

Naš glavni grad će biti domaćin grupe 2 u kojoj se pored nađe selekcije nalaze i Holandija, Francuska, Češka, Španija i Grčka. U Grupi 1, u Rimu, boriće se, Poljska, Rusija, Hrvatska, Ukrajina, Portugalija i Italija.

Raspored odigravanja utakmica biće naknadno određen. Svečano otvaranje prvenstva održaće se u "Beogradskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Areni", a finale se igra u rimskoj dvorani Palalotomatika.

Ceremoniji u Skupštini grada prisustvovali su gradonačelnici oba grada organizatora - Valter Veltroni i Nenad Bogdanović, brojni odbojkaški zvaničnici, kao i predstavnici ostalih sportskih organizacija SCG.

Predsednik Evropske odbojkaške konfederacije Andre Majer zadovoljan je napredovanjem posla u organizaciji i smatra da je potez sa dvojnom organizacijom bio odličan.

"Pre četiri godine smejali su nam se kada smo doneli odluku da Rim i Beograd budu zajednički domaćini. Sada je jasno da je to bio pun pogodak. Ponosan sam na hrabrost pri donošenju odluke i siguran sam da ćemo sledećeg septembra uživati u odličnom takmičenju".

Gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović, domaćin žreba, pozdravio je goste i izrazio uverenje da će EP 2005. godine biti najbolje organizovan šampionat do sada. Prema njegovim rečima, pored sportskog izazova, EP treba da pokaže i drugu stranu sporta -stvaranje prijateljstva.

"Beogradu i Rimu je pripala ta čast da prvi put zajedno organizuju EP. Imam pravo da očekujem da se ta saradnja neće završiti šampionatom i da će biti nastavljena u svim oblastima", rekao je Bogdanović.

Gradonačelnik Rima Valter Veltroni izjavio je da ovim turnirom Italija i SCG pružaju odličan primer kako treba slediti Evropski ustav, usvojen samo dan pre žreba.

"Ovo su dva prijateljska grada, prepuna istorije tradicije i kulture. Deli ih jedino more, ali će sledećeg septembra oni pružiti ruke jedan drugom i organizovati takmičenje u sportu koji je u ekspanziji, kako u naše dve zemlje, tako i u celoj Evropi. Saradnja gradova je posebno važna, jer pokazuje pravi put kako treba u praksi primeniti duh Evropskog ustava".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.