Izvor: FudbalSrbija.net, 06.Apr.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U-19:Švedska-Srbija 4-2

06.04.2015.fss.rs
U drugom kolu 2. grupe kvalifikacija ženska omladinska reprezentacija Švedske savladala je Srbiju sa 4:2 (3:1).
U trećem kolu, koje je naprogramu 9. aprila, Srbijau SC FSS u Staroj Pazovi igra protiv Austrije, a u Pećincima za prvo mesto u grupi sastaju se Švedska – Italija.
Na stadionu Suvača u Pećincima, pred oko 200 gledalaca, po sunčanom, ali prohladnom vremenu, utakmicu je sudila Marta Frijas Asedo iz Španije.
Strelci su bile: Olme u 14, Blekstenijus u 29. i 43. i Janson u 83. minutu za Švedsku, a Sara Pavlović u 24. i Alegra Poljak u 90. minutu za Srbiju.
U drugoj utakmici grupe Italija je pobedila Austriju sa 3:2 (1:0).
U prvom kolu Italija je pobedila Srbiju sa 4:2 (3:2), dok su Švedska i Austrija igrale nerešeno 0:0.
Prvenstvo Evrope održaće se u Izraelu od 15. do 27. jula. Za finalni, osim pobednika šest grupa, uz domaćina, pravo učešća steći će i najbolja drugoplasirana ekipa iz svih grupa.
Švedska: Musović, Oskarson, Bjorn, Ekholm, Aronson, Lofkvist, De Jong, Gotberg (od 67. min Person), Blekstenijus, Janson (od 83. min Blomkvist), Olme (od 76. min Okvist).
Srbija: Kostić, Kožović (od 46. min Racić),Vajda, Janković,Stevanović, Milivojević, Pavlović (od 87. min Pantelić), Blagojević, Poljak, Matić (od 70. min Stefanović), Delić. Kapiten: Adrijana Delić, selektor: Goran Sretenović
Porazom od glavnog favorita za osvajanje prvog mesta u grupi Srbija je izgubila sve šanse da bude pobednik grupe. Naše omladinke su poražene i u prvom meču protiv Italije, pa im ostaje da u poslednjem kolu protiv Austrije poprave utisak.
Posle pobede Italije nad Austrijom za prvo mesto u grupi, koje vodi na Evropsko prvenstvo u Izrael, u poslednjem kolu će se boriti Švedska i Italija. Da bi opravdale ulogu favorita Šveđanke moraju da pobede, dok je Italiji za prolazak među osam najboljih u Evropi dovoljan i nerešen rezultat.
Tabela posle drugog kola:
Italija   2   2   0   0    7:4    6
Švedska 2   1   0   0  4:2   4
Austrija 2   0   1   1   2:3   1
Srbija   2   0   0   2   4:8   0
 
-Zadovoljan sam ovim, što su devojke prikazale, uložile su mnogo napora, protiv najjačih evropskih selekcija.  Raduje me što podižemo nivo igre iz utakmice u utakmicu i približavamo se najjačim evropskim ekipama. Čestitamo Švedskoj, ovo je trenutno naš maksimum. Napredovali smo u odnosu na ranije godine, postigli smo po dva gola protiv top evropskih selekcija. Kad popravimo fizički segment i smanjimo količinu individualnih grešaka, podićićemo samopouzdanje, neophodno da u kontinuitetu pružamo kvalitetne partije i pobeđujemo najbolje. U drugom krugu kvalifikacija svi protivnici su kvalitetni, a naša grupa je možda i najteža. Ipak, drago mi je što smo imali priliku da se odmerimo sa najboljima, jer samo tako možemo da procenimo naš trenutni nivo i pravimo projekciju našeg razvoja. Očekujem da protiv Austrije u poslednjoj utakmici pozitivnim rezultatom završimo kvalifikacije.- izjavio je Goran Sretenović, selektor omladinske reprezentacije.

Nastavak na FudbalSrbija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FudbalSrbija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FudbalSrbija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.