Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2020, 20:35

Tužno, tužnije - Šalke! Ono kad posle 0:3 u derbiju moraš da budeš zadovoljan (VIDEO)

Dortmund lagano do trijumfa protiv velikog rivala...

Gadna je i tužna sudbina Šalkea kad posle najboljeg izdanja u sezoni mora da kao pristojan poraz prihvati ubedljivih 0:3 u velikom derbiju Rura. Dobro je Manuel Baum posložio odbrmbene redove, čitavih 45 minuta teška Dortmundova artiljerija nikako nije uspevala da dobaci do Frederika Renoua, ali onda u nastavku kraljevsko plavi su se nekako vratili u onaj svoj gubitnički mod i posle prvog primljenog pogotka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dozvolili da ih veliki rival pregazi.

Pet kola Bundeslige je prošlo a popularni klub iz Gelzenkirhena čvrsto drži 17. poziciju na tabeli i to samo zahvaljujući užasnom startu Majnca. Inače bi fenjerom osvetljavao bundesligašku tablicu. Dva postignuta i čak 19 primljenih golova.

Ne pamti se ovako kardinalan period u novijoj istoriji Šalke, jer pazite sad - ovaj tim nikoga nije dobio skoro punih deset meseci?!

Nakon mršavog boda u prošlom kolu, kod kuće protiv Union Berlina, navijači su sačekali autobus sa igračima u želji da se objasne sanjima. Biće zanimljivo videti šta im spremaju nakon poraza u derbiju. U poslednjih 180 minuta protiv Borusije Šalke nije uspeo da zatrese mrežu...

Dortmund je ozbiljno razočarao na premijeri u Ligi šampiona. Glatko je poražen u Rimu od Lacija, pa mu ova pobeda dođe kao melem na ranu i služi sa pumpanje samopouzdanja koje ovom sastavu očito nedostaje.

Uprkos brojnim kritikama na račun Džejdona Sanča švajcarski stručnjak Lusijan Favr ipak je uvstio supertalentovanog Engleza u startnu postavu, a ovaj mu uzvratio sjajnom asistencijom za Erlinga Halanda. Igrao se 61. minut kada su domaći definitivno slomili otpor gostiju.

Taj pogodak verovatno je i nešto najbolje što smo videli večeras u derbiju Rura. Čim se Šalke odvažio da krene u presing, da pokuša da uradi nešto više na polovini rivala, sevnula je ubitačna kontra koju su praktično sami realizovali Sančo i Haland.

Evo te situacije...

Prvi gol za Dortmund postigao je Manuel Akanđi u 56. minutu. Kod ovog pogotka ključnu ulogu imao je Portugalac Rafael Gereiro. Lepo je prihvatio lucidnu petu Julijana Branta, namestio se, šutirao, a odbijenu loptu u mrežu sproveo pomenuti Akanđi.

Gereiro je kreirao i treći pogodak Dortmunda koji je definitivno stavio tačku na ovaj susret. Bio je idealan centaršut iz kornera, Mats Humels odneo u skoku našeg Matiju Nastasića i zakucao glavom pod prečku - 3:0.

O Dortmundovoj dominaciji najbolje govore statistički podaci. Momci u žutim dresovima imali su loptu u posedu više od 70 odsto i razmenili su preko 800 pasova. Igrački Šalkea jedva su prebacili 250 dodavanja.

I nijednom nisu šutnuli u okvir gola.

BUNDESLIGA - 5. KOLO

Petak

Štutgart - Keln 1:1 (1:1)

/Mangala 1 - Anderson 23/

Subota

Bajern - Ajntraht 5:0 (2:0)

/Levandovski 10, 26, 61, Sane 73, Musijala 90+1/

Majnc - Menhengladbah 2:3 (2:1)

/Mateta 23, 37 - Štindl 15, Hofman 76pen, Ginter 83/

RB Lajpcig - Herta 2:1 (1:1)

/Upamekano 11, Zabicer 76pen - Kordoba 9/

Union Berlin - Frajburg 1:1 (1:1)

/Grifo 34 - Andrih 36/

Dortmund - Šalke 3:0 (0:0)

/Akanđi 56, Haland 61, Humels 78/

Nedelja

15.30: (1,75) Volfzburg (3,60) Bilefeld (4,90)

18.00: (2,90) Verder (3,40) Hofenhajm (2,40)

Ponedeljak

20.30: (1,65) Leverkuzen (3,80) Augzburg (5,50)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.