Tužilaštvo odlučuje o Mamiću

Izvor: B92, 16.Mar.2013, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo odlučuje o Mamiću

Prvi čovek zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić proveo je noć u pritvoru, a u subotu je dao iskaz pred Županijskim državnim tužilaštvo.

Tužilaštvo će odlučiti da li će pustiti Mamića na slobodu ili ne, pošto je vređao ministra Željka Jovanovića na nacionalnoj osnovi.

Mamić je priveden u petak, kada je bio na tročasovnom ispitivanju, posle kojeg mu je određeno zadržavanje u pritvoru.

On mrzi sve što počinje s "hrvatski" - prosveta, nogometni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klub Dinamo, olimpijski odbor, akademija znanosti i umjetnosti, nogometni savez... ima krvna zrnca koja pretežu na onu stranu koja mrzi sve hrvatsko. Iz njegovih očiju šiklja krv, a kada se nasmije, vidite samo zube spremne na klanje. On je uvreda za hrvatski um, hrvatski mozak i hrvatskog čovjeka. Zamislite da čovjek koji je Srbin, koji nikada nije radio u prosvjeti i sportu, osim što je bio dizač "tegova", je ministar tako važnog resora. I to daš čovjeku bez ikakvog iskustva i s takvom hrvatomržnjom“, rekao je Mamić.

Policija je, takođe, potvrdila novinarima da se prikupljaju svi podaci o Mamićevim izjavama i utvrđuju činjenice, a predsednik Dinama bi u slučaju da ga proglase krivim mogao biti osuđen i na tri godine u zatvoru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.