Tužan dan za košarku i olimpijski sport, preminuo Patrik Bauman

Izvor: Sportske.net, 14.Okt.2018, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužan dan za košarku i olimpijski sport, preminuo Patrik Bauman

Loše vesti stigle iz Buenos Ajresa.

Generalni sekretar FIBA i član Međunarodnog olimimpijskog komiteta Patri Bauman preminuo je od srčanog udara rano jutros u Argentini gde je prisustvovao Olimpijskim igrama mladih.

Imao je svega 51 godinu.





"Sa velikom tugom i šokom objavljujemo da je gospodin Patrik Bauman, član Međunarodnog olimpijskog komiteta preminuo u Buenos Ajresu. On je bio centralna figura u čitavom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << olimpijskom pokretu", stoji u saopštenju MOK-a.

Zbog njegove smrti, olimpijska zastava će biti spuštena na pola koplja na Olimpijskim igrama mladih u Argentini i Švajcarskoj, gde se nalaze prostorije MOK-a.

Bauman je u košarku ušao kao igrač, da bi kasnije postao trener, a zatim i sudija. Pridružio se FIBA 1994. kao advokat i bio zamenik generalnog sekretara od 1995. do 2002. kada je imenovan za generalnog sekretara krovne košarkaške organizacije.

Pet godina kasnije je postao član MOK-a.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Preminuo Patrik Bauman, generalni sekretar Fiba

Izvor: Beta, 14.Okt.2018

Generalni sekretar Medjunarodne košarkaške federacije (Fiba) i član Medjunarodnog olimpijskog komiteta Patrik Bauman preminuo je danas u Buenos Ajresu.Fiba je navela da je Bauman preminuo od posledica srčanog udara u Buenos Ajresu, gde je prisustvovao Olimpijskim igrama mladih.Imao je 51 godinu."Košarka...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.