Ture zvanično najbolji Afrikanac

Izvor: B92, 10.Jan.2014, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ture zvanično najbolji Afrikanac

Fudbaler Mančester Sitija Jaja Ture proglašen je za najboljeg afričkog igrača u 2013. godini u izboru Konfederacije afričkog fudbala (CAF).

Reprezentativac Obale Slonovače je za najboljeg igrača afričkog kontinenta proglašen na ceremoniji u Nigeriji, a pored njega u konkurenciji su bili i Džon Obi Mikel i Didije Drogba.

Ture je tek drugi fudbaler koji je uspeo ovu nagradu da osvoji tri puta za redom, a pre njega trostruki uzastopni pobednik bio je Samjuel Eto od 2003. do 2005. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jaja Ture najbolji fudbaler Afrike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2014

Fudbaler Mančester sitija proglašen je danas za najboljeg afričkog igrača u 2013. godini u izboru Konfederacije afričkog fudbala (CAF).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.