Ture želi nazad u Barsu

Izvor: RTS, 09.Maj.2012, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ture želi nazad u Barsu

I pored uspeha koje beleži sa Mančester sitijem, i pored statusa koji uživa u klubu i kod navijača, Jaja Ture i dalje ističe kako je Barselona klub u kome želi da igra, i u kome želi da završi karijeru. "Barselona je tim mog života, želim tamo da završim karijeru", izjavio je Ture za jedan španski radio.

Vezista Mančester sitija Jaja Ture ponovo je istakao svoju veliku želju da se vrati na Kamp Nou, i tamo završi karijeru.

Ture, koji je proveo tri godine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Barseloni pre nego što se preselio na Ostrvo u tranferu vrednom oko 30 miliona evra.

Internacionalac iz Obale Slonovače od tada igra sjajno za „građane", i upravo su njegova dva gola Njukaslu proteklog vikenda dovela njegov klub nadomak osvajanja prve titule nakon 1968. godine.

I pored svega, Ture želi da se vrati u Kataloniju, i da tamo igra sve dok mu ne dođe vreme da kaže „zbogom" profesionalnom bavljenju fudbalu.

„Pre dve godine sam rekao da želim da se vratim. To je najvažniji tim u mojoj karijeri, i kada vas oni pozovu ne razmišljate previše. Jednostavno, volim Barselonu", reko je Ture jednom španskom radiju.

„Na konferenciji prilikom svog odlaska rekao sam da ću se vratiti. U životu nikada ne znate šta će biti sutra. Barselona je tim mog života, želim tamo da završim karijeru, kada bih mogao da se vratim, uradio bih to bez razmišljanja".

Ture takođe veruje da će Barsa biti u sigurnim rukama kada Tito Viljanova preuzme funkciju prvog trenera na leto.

„Ne znam Tita toliko dobro, ali uveren sam da će primenjivati istu filozofiju kao i Pep. On je takođe sjajna osoba, sa sličnom vizijom igre. Tito je dobar trener".

Ture se osvrnuo i na Gvardiolinu odluku da se povuče sa mesta šefa struke tima iz Barselone, rekavši da je "odluka nekima možda čudna, iz razloga što je Gvardiola bio ključni faktor svih uspeha Barselone u prethodne četiri godine, ali da je sa ljudske strane sasvim razumljiv nagon da se odmori, i privremeno posveti nečemu drugom".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.