Turci bez novca došli po Dijaru

Izvor: Blic, 28.Dec.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turci bez novca došli po Dijaru

Lamin Dijara do daljeg ostaje fudbaler Partizana. Pregovori oko njegove prodaje Gacijantepu, vođeni sa predstavnicima turskog kluba juče u Humskoj, nisu dali rezultate. Problem zbog kojeg su pregovori prekinuti jeste bio način isplate obeštećenja za napadača crno-belih.

Čeka sledeću ponudu: Lamin Dijara

- Turci su pristali da Partizanu plate obeštećenje dva miliona evra, s tim da su sada spremni da plate samo polovinu tog iznosa, a da drugi deo daju do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2010. godine, sa čime se čelni ljudi prvaka Srbije nisu složili. Predstavnici Gacijantepa su odmah posle sastanka otišli kući - kaže menadžer Lamina Dijare Zoran Stojadinović.

Transfer je tako doveden u pitanje, ali prema Stojadinovićevim rečima priča još nije završena.

- Predstavnici Partizana su potpuno u pravu što nisu pristali na predlog Gacijantepa, jer u slučaju da se Turci ne pridržavaju ugovora, cela stvar bi završila na sudu, a sam proces bi se otegao na nekoliko godina. Ipak, Gacijantep nije odustao od angažovanja Dijare. Oni će u narednih nekoliko dana pokušati da nađu bankovne garancije i ukoliko budu u tome uspeli javiće se i transfer će biti realizovan.

Što se tiče samog fudbalera, on je zadovoljan uslovima koje mu je Gacijantep ponudio.

- Dijara, koji se nalazi na odmoru u Senegalu, bio je spreman da se preseli u Tursku, međutim i on zna da u celoj priči poslednju reč ima Partizan. Ako se ne realizuje njegov prelazak u Gacijantep, sačekaćemo novu ponudu, međutim što se tiče njegovog odlaska u Saturn, od toga nema ništa. Zvanične ponude od Rusa nije bilo, a koliko sam ja upoznat, Saturn u poslednje vreme ima dosta finansijskih problema, tako da ne verujem ni da će stići ponuda iz Podmoskovlja - dodao je Stojadinović.

Neodlazak Dijare otvorio je nova pitanja, pa je ponovo neizvesno da li će Moreira ostati u Humskoj. Crno-beli su još ranije razmišljali da rasterete budžet prodajom portugalskog internacionalca (godišnja plata mu je 360.000 evra), međutim od toga se odustalo s obzirom na to da je od Gacijantepa stigla zadovoljavajuća ponuda za Dijaru. Sada je međutim sve vraćeno na početak.

Pored toga sve je izvesnije da će se i mladi reprezentativac crno-belih Adem Ljajić ove zime otisnuti u inostranstvo, jer prvak Rusije Rubin iz Kazanja nije odustao od transfera, ali će biti neophodno da pojačaju ponudu za jednog od najtalentovanijih fudbalera Srbije. Uz to lako može da se desi da klub zimus napusti i Radosav Petrović. Iz Sanderlenda je već najavljeno da su spremni da izdvoje tri miliona funti za srpskog reprezentativca, a u trku se uključio i Birmingem.

Ipak, u Partizanu se ne razmišlja samo o prodaji fudbalera, pa bi tako već prvog dana prelaznog roka prag stadiona u Humskoj trebalo da pređu centarhalf OFK Beograd Vojislav Stanković, napadač Hajduka iz Kule Aleksandar Davidov, kao i dva fudbalera sredine terena, Predrag Mijić, koji je jesenas branio boje subotičkog Spartaka i vezista kruševačkog Napretka, Nikola Mikić.

Danas odlazi Tomić

Upravni odbor Partizana danas će održati prvu sednicu od kako je na predsedničku funkciju reizabran Dragan Đurić. Prvi konkretan potez nove uprave će najverovatnije biti odlazak dosadašnjeg direktora Ivana Tomića, s obzirom da će ta funkcija biti ukinuta, pošto će taj posao obavljati trener Goran Stevanović.

Predstavljanje kalendara

Fudbalski klub Partizan danas će zvanično predstaviti klupski kalendar za 2010. godinu. Promocija će biti održana u Sali „Kaneleon" u „Grand kazinu" u 11 časova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.