Tur: Vinkurov tvrdi da je nevin

Izvor: B92, 25.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tur": Vinkurov tvrdi da je nevin



Kazahstanski biciklista Aleksander Vinokurov negirao je da se dopingovao pred nastup na "Tur d'Fransu". "To je greška. Nikada se nisam dopingovao, ne vidim tako svoju profesiju", rekao je Vinokurov za francuski sportski dnevnik L'Ekip. Vinokurov je bio pozitivan na krvni doping pošto je prethodno na "Tur d'Fransu" bio najbolji u vožnji na hronometar, a potom osvojio još jednu etapu.

"Verujem da je pozitivan doping test u vezi sa mojim padom. Lekari tima su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvili teoriju da se u mojim butinama zbog tog pada našla ogromna količina krvi, koja je mogla da dovede do pozitivnog doping testa", naveo je Vinokurov.

Kazahstanski vozač je izrazio mišljenje je ceo slučaj "namešten". On je čak, iako mu je čitava karijera ugrožena, uspeo i da se našali na svoj račun.

"Čuo sam i glasine da sam primio očevu krv. To je apsurdno, u tom slučaju bih bio pozitivan na vodku", rekao je.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.