Izvor: MozzartSport.com, 21.Jun.2020, 21:13

Tumbaković: Maksa me impresionirao, voleo bih da vidim i Milenkovića u Napulju kada dođem sledeći put

Selektor Srbije uveren da bi njihovo partnerstvo na klupskom nivou jako prijalo i reprezentaciji

Od početka selektorskog mandata na klupi Srbije Ljubiša Tumbaković retko kada je otkrivao karte i svoja razmišljanja o konkretnim slučajevima, odnosno igračima.

Svoj stav promenio je tokom razgovora za napuljski radio Marte, gde je pričao nedugo pošto se Napoli okitio peharom osvajača Kupa Italije.

Tema je, naravno, bio Nikola Maksimović, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koga je cela Čizma videla kao jednog od heroja finala i najboljeg igrača u oba tima.

“Pratio sam Maksimovićeve partije detaljno u poslednje vreme, kao i drugih igrača koji igraju u inostranstvu. Impresioniran sam i pozitivno iznenađen njegovim izdanjem u finalu Kupa. Nikola je igrao jako dobro i odlično se uklopio u sistem Đenara Gatuza, koji mu je vratio samopouzdnaje i pružio šansu da pokaže koliko vredi“, priča Tumbaković i nastavlja:

“Nikola je opravdao Gatuzovo poverenje na najbolji način. Jako sam srećan zbog rezultata koje je ostvario i što je osvojio Kup Italije“.

Tumbaković je zatim govorio o Maksimovićevoj ulozi u reprezentaciji Srbije, gde je ponovo redovan prvotimac u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

“Otkako sam postao selektor redovno sam ga zvao i prethodna dva meča je bio starter. Oduvek sam verovao jako u njega. On je deo najbolje postavke Srbije. U svakom meču tražim pravu kombinaciju iskusnih i mladih igrača. Imam veliko poverenje u njega i svaki put je dosad to poverenje vraćao dobrim igrama. Nadam se da će još napredovati kako bi postao pravi lider Napolija i reprezentacije Srbije“.

Odmah posle finala Kupa Italije objavljeno je da će Maksimović dobiti novi ugovor u Napoliju...

“Sa igračima razgovaram o reprezentaciji i to su stvari koje mene zanimaju. Iskreno se nadam da će ostati u Napoliju još mnogo godina“.

Osim toga, Italijom i dalje kruže priče da će Maksimović tokom leta dobiti srpsko pojačanje u liku Nikole Milenkovića, iako se za popularnog Blekija interesuje i PSŽ.

“Voleo bih da ih vidim zajedno na terenu u istom timu jer bi tako razvili jaču vezu, što bi donelo benefit i reprezentaciji Srbije. To bi mi svakako olakšalo posao. Uskoro dolazim u Napulju da posetim Nikolu, a voleo bih da tamo zateknem i Milenkovića“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Pogledajte MOZZART NJUZZ, vaš prozor u svet sporta...

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.