Izvor: Nezavisne Novine, 09.Avg.2018, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuka u polufinalu Evropskog prvenstva

Bh. atletičar Amel Tuka plasirao se u polufinale Evropskog prvenstva u Berlinu pošto je danas u kvalifikacijama 800 metara istrčao za 1:46,47 minuta.

Bilo je drugi u svojoj kvalifikacionoj trci, a ukupno treći iza Poljaka Adama Kšcota (1:46,31 - trčali u istoj grupi) i Mateuša Borkovskog (1:46,41).

Drugi bh. predstavnik u ovoj disicplini Abedin Mujezinovic je diskvalifikovan,a pojedini mediji >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << su prenijeli da je diskvalifikovan zbog nedozvoljenog sprečavanja Britanca Eliota Džajlsa da ga prestigne.

Polufinalne trke su na programu sutra od 19.32 časova.

Evropska šampionka u skoku udalj Srpkinja Ivana Španović plasirala se u finale sa najboljim rezultatom kvalifikacija u kojima je ostvarila rezultat 6,84 metra, a zlato će braniti u subotu od 20.05 časova.

Istog dana, od 20.20, časova zlato u bacanju diska braniće Hrvatica Sandra Perković, koja je danas bila najuspješnija u kvalfikacijama s rezultatom 64,54 metra. U finale je sa 10. vremenom otišla Srpkinja Dragana Tomašević (57,77).

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.